jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 1 december 2012

Ians dopdag

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 december 2012 20:00

Vi gjorde det lätt för oss och åt ute på thairestaurang på Ians dopdag. Han sov gott i babyskyddet, men fick vara med på desserten i form av pumpbröstmjölk då han inte var hungrig innan avfärd.


Ian i sin dopklänning med bambimotiv.


Klockan fyra var det dags för Ians (och bebisen Tyras) dop och vi tog på Ian den gulliga dopklänningen med Bambi på. Det var ju dubbeldop men båda bebisarna var snälla och prästen kunde ta med de båda på varsin "svängom" längs altargången.

Vi har så mycket gott att säga om Ians präst, Sami Kaukonen. Han är mycket lätt att tycka om och behandlar alla livets skeenden så bra. Nu har vi varit med när han hållit i både begravning och dop och han är så duktig. Han hanterar både sorg och glädje på mycket engagerade sätt. Idag roade han gästerna flera gånger. Vi är så nöjda med att vi fick ha honom och hoppas att han inte har något emot att han är med på bilderna nedan.


Ians doppräst Sami med föräldrar och fadder.


Med på bilden är också Ians ena fadder Johan (Eva kunde inte närvara) som var den som bar in Ian och höll honom ända tills det var dags för själva dopakten då prästen istället la beslag på honom. Johan tände Ians dopljus som vi nu ska komma ihåg att tända vid hans framtida dopdagar, födelsedagar och andra högtidliga tillfällen. Utav Johan fick Ian ett fint kors i doppresent. Först var det tal om ett (straff...) livstidsmedlemskap i Leksands IF...


Ian tillsammans med sin fadder Johan.


Prästen läste dikter för barnen när han bar omkring på dem och så här gick en utav dem. Mycket fina rader och detta "tilltag" gjorde dopet lite mer levande när det inte strikt höll sig till ordningen för en dopgudstjänst.


Krama mig ofta så blir jag glad och trygg,
låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.


Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
för även om jag klagar är ni ändå bäst.


Visa mig i handling vad respekt är för någonting,
lär mig se det vackra i världen runt omkring.


Tala om att jag duger just precis som jag är
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.


Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor
och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor.


Efter akten i kyrkan for vi hem till oss och bjöd på dopfika och doptårta. Vi hade ju helst velat ha en oblat med Bambi på för att det skulle bli ett tema men istället fick det bli Nalle Puh. Men på så sätt fick ju "vår" Nalle komma med på ett litet hörn också.


Doptårtan.


Det blev en mycket lyckad dopdag och vi tackar för alla fina presenter som Ian fick och tar med oss många fina dopminnen från denna dag. Nu ligger en trött kille och slumrar i mammas säng - det var en stor dag för honom med flera intryck. Inte konstigt att man blir lite trött då...


Ian Sigvard Anders Sjöberg är nu döpt.

Ian
 
 
Ingen bild

Linda

1 december 2012 22:31

Klänningen är verkligen jättefin (som jag kanske har sagt förut). Härligt att ni tycker om prästen så mycket och att det blev en lika fin och minnesvärd dag som förväntat. Dopkram från Linda!

Jenny och Jon Sjöberg

2 december 2012 06:24

Den andra bebisen var också jättefint klädd. Mycket rosa som till exempel ett sött rosa pannband - att inte vi tänkte på det! ;)

Den här prästen är verkligen toppen. På vägen hem frågade jag Jon om präster verkligen fick vara "så där". För han verkar tilltala så många och ändå är han ju inte gammal. Ålder ska ju i och för sig inte spela någon roll... Hoppas att han blir kvar här länge!

Första adventskramar från oss... som ligger i sängen och lyssnar på R2-D2. ;) /Jenny

 
skrivmoster

skrivmoster

2 december 2012 09:56

Så fint och trevligt ni hade det! "Präster är också människor" *ler stort* ... Glad att så många är naturliga och bjuder på sig själva och ändå behåller det högtidliga i det som sker. Så är det på många ställen och det är så det ska vara. Alla ska våga sig till kyrkan och prästen är en av oss. Så säger vi i den kyrka jag är med i. Där bjuds både allvar, skratt och många upptåg för både barn och vuxna. Man ska trivas tillsammans!
Så fin Ian är i sin dopklänning! Men han är så stor att jag får hicka när jag tänker på det jag inte hann skicka ...! Men det kommer!
Kramar till er alla tre!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

2 december 2012 11:17

En del präster kan vara så väldigt "prästiga" och lite svårare att få någon känsla för. Men den här "killen" är någon man minns på ett positivt sätt. :)

Flickan som döptes samtidigt som Ian var född i juli och hon såg mindre ut... Han är stor vår kille! Men sover man inte utan bara är vaken och äter så växer man. :)

Jag kikar bara in som hastigast på datorn nu och ska återgå till gästerna som ska åka hem senare ikväll. Sista dagen med gänget. Hoppas att det inte väntar för mycket snö och för många minusgrader på dem...

Trevlig första advent! /Jenny

 
Heidi

Heidi

2 december 2012 16:21

Ett försenat dopgrattis!!! Härliga bilder ni delat med er av! Kramar till er! <3

http://livetenligtheidi.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

2 december 2012 17:38

Vi tackar så mycket! Fler bilder blev ju tagna men någonstans får vi väl dra en gräns. ;) Kramar tillbaka! /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 16 maj 06:15


Simskolan tog slut i förra veckan för Lin, så då kör vi på med nästa aktivitet. Hon ville testa fotboll och lirar nu Blågult i Landslagets fotbollsskola under ledning av Hörnebo SK. Det är fem tillfällen innan sommarlovet och fem tillfällen efter ...

F

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 15 maj 19:29


  Friidrottsträning mellangruppen, friidrottsträning lilla gruppen, fotbollsskola, fotbollsträning och föräldramöte. Så går en eftermiddag/kväll ifrån våra liv. ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 15 maj 15:30


Kritor finns det i mängder här så tipset att göra av med en del på heta stenar togs väl emot. Stenarna värmdes på 100 grader i 30 minuter innan de togs ut för att målas på. Stenarna fick ligga på en bit gammal vaxduk för det fanns ju en kletrisk. L...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 15 maj 09:12


Sia fixade besöket hos Folktandvården jättebra. Hon hoppade upp i stolen och visade upp tjugo fina tänder. Med sig hem fick hon den klassiska klistermärkstavlan och efter varje tandborstning ska hon nu klistra ett märkte tills de är slut. ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 14 maj 13:30


  Vi har passat på att plocka vitsippor, sätta blommorna i olika vaser med karamellfärgat vatten för att följa dem när de ändrar färg. Vitsippan i blått vatten ändrade färg på bara några timmar. Jag hade läst tips om att se avsnittet Färgfest ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards