jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under februari 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 februari 2013 16:00

Jag kämpar på med att få bort mina kilon som jag drog på mig under graviditeten. Jag råkade ut för än det ena och än det andra när jag väntade barn och (givetvis...) blev det en ordentlig viktuppgång också. När jag blev med barn vägde jag 57 kg, och runt förlossningsdags vägde jag 81 kg. Jag gick alltså upp 24 kilo!

Just efter kejsarsnittet tyckte jag att kilona försvann fortare än vad de gjort på sistone. Att banta ska man inte ge sig på när man ammar, men jag har försökt tänka mer på vad jag stoppar i mig. Försökt hålla mig undan till exempel att äta godis och annat gott på vardagarna. Sedan har det blivit fler och snabbare promenader. Ingen träning i större utsträckning alltså, men så fort det blir läge vill jag ut och jogga igen.

Jag vill träna på egen hand och alla dessa dieter som cirkulerar är inte för mig. Jag tror på mer motion och äta mindre. Sömn är också bra och den biten hänger ju inte på mig just nu... ;) Men jag vägrar sluta dricka Coca-Cola!


 

Jag vägde in på 66,6 kilo imorse.

Fett: 29,4%, muskler: 41,9%, vatten: 49,1%. Ingen aning om vad det betyder...


Mitt BMI ligger på 25,1, precis på gränsen till övervikt.


Imorse stannade vågen på 66,6 kilo. Det är alltså 9,6 kilo kvar - så många kilo som en del går upp under en graviditet har jag kvar! Men om man ska se det positiva i det hela så har jag gått ned 14,4 kilo på fem månader. Sen sägs det visst att man ska låta det ta ett halvår för kroppen att komma tillbaka till ursprungsvikten efter en förlossning. Det kommer jag ju missa, men jag ska kämpa på ändå. 57 är målet och när jag kan komma igång med lite jogging igen kommer det att gå lättare hoppas jag.

Allt bara för att göra om detta när det någon gång blir dags för nästa bebis... Hihihi! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 februari 2013 15:45

(Bild lånad från SVT.se)


Förra veckan gick det inte så bra för våra gissningar i tävlingen. Vi gillade verkligen inte gubbgänget med sitt bidrag, det skulle passa bättre i en buskis. Däremot tyckte vi om State of Drama - så det blev det värsta och det bästa som gick till final. Den fjärde och sista deltävlingen hålls i Eurovision Song Contest-staden Malmö.


De tävlar i Malmö den 23 februari:

Army of Lovers – Rockin’ the Ride
Lucia Pinera – Must Be Love
Robin Stjernberg – You
Sylvia Vrethammar – Trivialitet
Ralf Gyllenhammar – Bed on Fire
Behrang Miri – Jalla dansa sawa
Terese Fredenwall – Breaking The Silence
Ulrik Munther  –  Tell the World I’m Here


Army of Lovers, som bildades redan 1987, öppnar showen och påstår att de ska ge oss en rockig åktur. Vi håller inte riktigt med. Nästan så att det känns pinsamt... Lucia är Lucia och inte Adele, även om det kanske är ett försök att låta som henne. Hon framför en släpig melodi som vi inte heller fastnar för. Robins låt "You" höjer ribban något men är ingen riktig knock-out-låt den heller. Vidare till Sylvia Vrethammar. Vi såg henne i "Så mycket bättre" och vissa ansåg att hon var lite divig men vi tyckte att hon många gånger drev med både sig själv och oss. Men att ha sitt namn med stora bokstäver mitt på scen bidrar kanske till åsikterna om att hon skulle vara en primadonna... Sambainfluenserna är sköna men som helhet når bidraget inte fram. Hårdrocksgitarristen Ralf Gyllenhammar från bandet Mustasch har slagit sig ned vid pianot. Han sjunger på ett inte så bra sätt en låt, där det i alla fall är häftigt att det kommer eldflammor från pianot. Fast den här mannen kan bli kvällens joker... "Jalla dansa sawa" är en multi-kulti-låt som framförs av Beharing Miri. Låten innehåller svenska, franska och arabiska. Titeln betyder visst ungefär: "kom igen, låt oss dansa tillsammans". Det här känns dock inte tillräckligt starkt även om det är medryckande. Terese Fredenwall vann Svensktoppen nästa och fick på så vis sin plats i Melodifestivalen. Hon sjunger en kärleksballad med en fin stämma. Vackert! Ulrik Munther är sist ut med bästa låten för kvällen. Hela det här numret kan bli riktigt farligt, även om det är mycket upprepning i texten.

Låt oss gissa igen: Final för Ulrik Munther och Terese Fredenwall. Andra chansen för Ralf Gyllenhammar och Robin Stjernberg. Eller?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 februari 2013 15:34

Har du slängt ner dina leksaker får du plocka upp dem själv!

För jag orkar inte göra det en miljonte gång... Hahaha! /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 februari 2013 15:30

Jag har rensat bland Ians nappar och för att vara någon som föredrar att suga på fingrarna hade han en hel del... Inte ens mysiga wubbanubben går hem. Nu gör vi oss av med de mindre napparna i alla fall. /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 februari 2013 16:30

Imorgon tar jag och Ian ledigt - och sovmorgon om jag får bestämma. :) Igår var vi på Familjecentralen och när Ian låg där på mattan rullade han för första gången från mage till rygg. Rygg till mage gör han titt som tätt men det här har aldrig hänt tidigare och sedan gjorde han det en gång till. (Idag har det hänt också.)

Jag fick mitt recept på B12 förnyat för de pillrena ska jag fortsätta äta så länge jag ammar. Smidigt att kunna få det fixat där, för BVC och Familjecentralen ligger bredvid varandra numer.

Idag tog vi oss till kyrkan och deltog i sången där. Det var många barn där idag, fler än det brukar men jag tror ändå inte att det var några barn som hade samma namn. På den här sången är det lite äldre barn med också och det märks på ljudnivån. :)

Efter sången hade jag, eller rättare skrivet Ian, paket att hämta ut. Han hade ju turen att vinna DVD:n Sammys äventyr 2 häromdagen och i den vinsten ingick också ett gosedjur. Det gosedjuret kom inte i lådan, men det gick bra att få ut paketet ändå med mitt leg och Ians registerbevis från Skatteverket. Johanna och Elias gjorde oss sällskap - redo att intyga att vi faktiskt var vi ifall det skulle behövas.

I paketet låg en gosedjurssköldpadda - en Sammy - som nästan var i samma storlek som Ian. Mjuk och söt är den! Som Ian...Så hittills den här veckan har det varit någon aktivitetet för barn och föräldrar varje dag. Hade kunnat bli hela veckan ut för imorgon drar ju Barnmässan igång i Göteborg men den hoppar vi över. Det som toppar listan på grejer till Ian är en sandlåda och det kan vi fixa ändå. Fast gratisgrejerna hade varit kul.

Jon har både lämnat blod och varit på röntgen idag. Han fick något tungt på foten för en tid sedan som besvärat honom och blev remitterad till röntgen ifall. Vi får svar inom ett par veckor.

Det här inlägget får bli som en liten sammanfattning av två dar då mycket av tiden igår gick åt till färdigställandet av pysselrummet. Nu är det inte mycket kvar... innan jag kan visa upp "mitt" rum.

Igår fick jag sorterat i mina lådor och efter att ha gått igenom mina saker blev jag mest lockad av att göra lite ballongdjur igen. Men pumpen verkade trasig...

Idag återstår veckohandling på ICA, dusch, städa, Apoteket, limma tätning på tvättmaskinen, det sista i pysselrummet. Ja, ja, vi får väl se vad det blir av den planeringen. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 februari 2013 19:45

Nu sitter alla knopparna från Nillas Handelsbod uppe (så här har vi gjort tidigare). De vita knopparna i porslin med grå ränder sattes upp i köket, och när vi drog isär gardinerna som tidigare bara hängt rakt ned kändes fönstret plötsligt större.


 

Plötsligt blev köket lite mer shabby chict.


Att på det här viset använda knopparna till omtag är kanske bland de vanligare sätten, men knoppar på lådor och skåp är ju förstås ännu vanligare. I stora rummet nyttjade vi den svarta porslinsknoppen med blommönster till att hålla upp spagettidraperiet till altanen. Mycket smidigt att bara samla upp alla trådar på det här viset. Tidigare använde vi tråkigt nog en påsklämma till detta, det fungerade men särskilt snyggt var det ju inte.


 

Den här knoppen passade bra ihop med tråddraperiet.


I gästrummet, som ska få en ordentlig uppfräschning, bytte vi mer än gärna ut det här "handtaget" som sitter på garderoben där. Den blommönstrade porslinsknoppen passar mycket bättre - och när rummet är helt klart kommer det att bli ännu bättre.


 

Som natt och dag...


Knoppen som vi tycker sitter allra snyggast är den som hamnade vid den öppna spisen. Det svarta smideshandtaget till spjället hade redan ett hål på ena sidan - som om det bara väntade på en knopp. Hålet behövdes bara göras lite större för att en svart knopp med dekor i silver skulle få plats. Skruven fick kapas av lite också för att inte sticka ut för mycket. Tjusigt!


  

Den här snirkliga knoppen blev jättefin på spjällhandtaget.


(Pssst... Missa inte att delta i tävlingen där du kan vinna ett presentkort från Nillas Handelsbod.

Tävlingen avslutas den 24 februari.)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 februari 2013 18:45

När jag lyfte upp Ian från hans sovstund tidigare rapade han till. Så då besvarade jag hans rap med en egen. Inte så polerat kanske men så blev det...

Och jag fick både leende och skratt från Ian efter detta oartiga tilltag - så jag fortsatte! Tänk att lite svald luft kan göra någon så glad.

När Jon kom hem testade han också, och det var lika roligt då tyckte Ian. Gissa om vi har gått omkring och rapat här ikväll! Så tål ni inte att höra någon rapa ska ni inte starta klippet nedan. Hälsningar från den "väluppfostrade" familjen. ;) /Jenny


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 februari 2013 16:27


"Det finns tre typer av människor: de som kan räkna och de som inte kan det."

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se