jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 augusti 2014 20:00

Det som tidigare bland fåglarna varit en populär badplats har istället blivit en artificiell badsjö för människor - mitt i centrala Skövde, med vatten hämtat från Vättern. Några fåglar var nog fortfarande lite förvirrade över detta och såg ut att vilja landa när jag var på väg i för mitt premiärdopp.För länge sedan var det badvänligt här. Det var visst väldigt länge sedan, men nu är det alltså möjligt igen. Roligt för stadsbor att få så nära till strand och vatten.

Innan vi uträttade diverse ärenden i centrum passade jag på att ta ett uppiggande morgondopp. Lagom varmt och lagom djupt, runt ett par meter skulle jag gissa. Och redan vid denna tidiga timme var det några få fler som var badsugna, så sjön verkar komma till användning. Vi har läst i tidningen om parkeringskaoset som rått under semestern och värmeböljan. Nu fanns det gott om plats på parkering, på strand och i vattnet och för en stund hade jag faktiskt hela sjön för mig själv.


  


Det första som jag möttes av var dock en massa förmaningar hit och dit och det kanske inte är det mest inbjudande sättet att locka gäster...


   


Efter doppet fortsatte turen in mot Skövde. Vi hade gjort en lista men räknade inte med att få med allt, då livet med två barn och hund är lite omständigare och lite dyrare. Vi fixade dock med det viktigaste och nu är en dopram beställd till Isa, till Ian hittade vi en t-shirt att ha på sig då, vi köpte en enkel digitalbox för att få in de fria kanalerna till teven nere i källaren, vi fyndande leksaksbilar till Ian på Myrornas - Bärgarn och Rödis för 10 kronor styck! Där blev det också några kläder till Isa och vi lyckades även att under denna effektiva förmiddag klämma i oss lite gott fika på McDonald's också. 


Men Ian har varit superaktiv idag och för trött för sitt eget bästa och Isa har varit i lite mer behov av närhet än vanligt, så idag har både jag och Jenny känt oss mer som betjänter till våra små än föräldrar, även om skillnaden jämfört med andra dagar är hårfin.

Resten av kvällen ska vi försöka att ägna åt att passa upp lite mer på oss själva istället. Lite gott att äta i soffan och sen så mycket sömn som möjligt. Imorgon väntar ju bland annat Diggiloo, stängslingen för evenemanget pågår redan. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 augusti 2014 17:35

 

Sötaste strumporna och gulligaste hårbandet

från Bibbanbull.se - som säljer fraktfritt!

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 augusti 2014 09:15

Mitt första köp av en privatperson på Tradera blev Isas dopklänning. Någon auktion var det inte utan ett köp med fast pris och jag är jättenöjd. Ian fick ju en "egen" klänning och nu har Isa en också. Kanske inte helt oväntat är banden lila... /Jenny


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 augusti 2014 16:45

1992 blev min farfar Årets Tibrobo.

2014 blev Ian och Isas farfar Årets Pitebo. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 augusti 2014 16:30


I postlådan hittade vi ett paket från familjen Ankre/Engman som innehöll presenter till både Isa och Ian. Ian ställde upp och öppnade båda presenterna. Hela familjen var ute och och följde med spänning händelseförloppet. Nalle var redo att hoppa in och hjälpa till med öppnandet om det skulle ha behövts...Ian fick en fint räknepussel som såg både roligt och lärorikt ut. Han är ju väldigt förtjust i siffror så det passade toppen. När han öppnat Isas paket utbrast han "kläder", men lät inte lika road över innehållet i hennes present. Det blev dock vi! Det här kommer att passa bra framöver.Stort tack till hela fina familjen Ankre/Engman - kanske att vi någon gång kan få träffas live också, men det är ju tyvärr ett fruktansvärt avlångt långt land...Utav våra grannar Anders, Elisabeth och Molly har Isa också fått fina presenter och även vi som tack för att vi kikade till deras hus när de var bortresta. Vi förtjänade inte alls gott Gränna-godis, för så mycket gjorde vi inte, men tackar och tar emot - och smaskar på!


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 augusti 2014 08:15


Ett vårdträd är en jättefin och symbolisk present som Eva och Leif i Jons hemby gav till Ian i samband med hans födelse. Till honom valde vi ett plommonträd som vi satte utmed gungställningen. Tyvärr har vi inte haft så tur med fruktskörden än, men trädet står där och lever helt klart och vi säger till Ian att det är hans träd.Isa fick samma fina present och till henne valde vi ett päronträd. Isas träd är nu satt i jord och än är hon och Ian för små för att förstå vad det här är om, men när de blir äldre ska vi vi berätta om deras träd för dem.

Ian var i alla fall inte för liten för att hjälpa till med att få trädet i jord. Jätteroligt att gräva! Väldigt fina presenter som vi tackar så mycket för.


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 augusti 2014 08:00

 


Vid två tillfällen har vi testat våra nyinköpta Popsi clean. Men vi är inte så imponerade än. Ian har inte varit så förtjust i att greppa plasthållaren, vi tycker att det är synd att det inte går att trycka ner pinnen längre, och om barnet i fråga ändå vänder hela glassen upp och ned spelar det ju ingen roll... De ska dock helt klart få några chanser till.
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 augusti 2014 19:10


På förmiddagen hade vi ett åskväder över oss och på eftermiddagen var det egentligen för varmt, men då for vi ändå upp på Billingen för att besöka lekplatsen där.Men först ett stopp på Max för lite latmat...


   

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se