jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under januari 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 januari 2017 11:00

Tyvärr kunde inte Familjecentralen öppna igen idag som det först var sagt. Allt hann inte bli klart och öppningen ska nu bli av på måndag istället. Men ibland tar nyfikenheten över och man råkar gå dit för att tjuvkika lite på hur det ser ut med allt nytt, vad som inte är klart, vad mer som ska tillkomma osv. Det såg riktigt fint ut och kändes väldigt fräscht och mycket rymligare. Isa är väl den som längtar mest och skulle säkert må gott av att få Familjecentralen som miljöombyte under veckan. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 januari 2017 11:47


Jag och Isa bakade cupcakes på förmiddagen. De turkosa formarna ska vara ätbara så de ska bli spännande att testa. Men vi tar fikan i eftermiddag. Först hämtning av Ian och lunch. /Jenny

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 januari 2017 16:30


Förskolan börjar om först i morgon och tyvärr håller Familjecentralen stängt också, så Ian och Isa fick hänga med bara fram och tillbaka på Loes BVC-besök. Där vägde han in på 9390 gram och med en längd på 73 cm. Egentligen blir han ju inte tio månader förrän (på fredagen) den 13:e. Han följer sin kurva fint, men nu har han fått sex tänder ganska fort och några av dem ser lite konstiga ut. Så inte nog med BVC-besök blev det även ett besök hos tandläkaren. Inget akutbesök, men de hade en tid just idag som passade som Jon kunde ta med Loe för. Men där var allt okej och de såg ju att det såg lite konstigt ut men inget som var oroväckande på något vis så det var skönt. Vi var väl aldrig oroade heller i och med att det rör sig om mjölktänderna. Runt ett år sker annars första besöket hos Folktandvården numer så det är ju inte långt kvar tills han ska dit igen. Mycket på en och samma dag och igår hade Jon sett att Loe glömt av sig när han stod upp och släppt taget och höll inte i något. Och idag fick jag det på bild när han för någon sekund stod upp på egen hand. Det känns ändå som att ställa sig upp själv och gå för den delen är långt borta. /Jenny

 

Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 januari 2017 17:00


Om det inte vore för att vi varit hemma båda två och Jon kunnat se till barnen hade jag ju aldrig kunnat fått sytt så mycket som det blivit. Flera 2-delade pyjamasar, en till Ian, en till Isa och tre till Loe och sedan ännu fler kalsonger och trosor till både Jon, Ian och Isa. Jon tyckte att boxershortsen hade en väldigt bra passform. 

Det blev också en parachute-klänning till Isa som blev riktigt fin och passade perfekt. Men så var ju tyget så underbart sött! Och så fem tröjor och en t-shirt till Loe.

Runt hörnet väntar ju vardag igen och då kommer sytillfällena inte att komma lika tätt. Lite trist förstås, för det har blivit en rolig sysselsättning igen. Jag väntar på en tygbeställning som ska komma så jag får väl sikta in mig på att sy då. Förresten så tömde jag nästan tygförrådet helt nu under ledigheten... /Jenny

 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 januari 2017 18:45


Den där ordentliga köldknäppen blev inte alls långvarig och under dagen rann termometern faktiskt över på plussidan. Vi hade hört ett rykte om kramsnö och en snölykta och en pytteliten snögubbe blev tillverkade. Bäst att passa på då snöns framtid verkar oviss...

Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 januari 2017 14:22


Natten som gick var ju helt klart vinterns kallaste, men dagen blev något varmare och i alla fall solig. Vi lät dagen värmas upp lite innan vi gick ut. Vi grillade korv i kassetten och barnen målade ljuslyktor. Sedan ut och ner till lilla backen för åkning och där var Isa inte alls på humör och sedan blir hon så väldigt kall så lätt. Men några åk med matta, snowracer och pulka blev det innan vi begav oss hemåt för smarrig varm choklad. Och nu lite mer klipp och klistra-pysslande.

Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 januari 2017 15:06

Vi har ju faktiskt inte besökt alla guldkorn som finns i vårt närområde men idag kan vi bocka av Barnens hus i Tidaholm, och då var inte det här någon av leksaksbutikerna med samma namn, utan ett ställe som blev mycket billigare att besöka.

70 kr i entré per person och sedan var det fritt fram att roa sig i alla de många rummen med stor temavariation - allt från dinosaurierum till aula med maskeradkläder! Här var det uppbyggt av mest trä och tyg och kändes inte alls plastigt på något vis. Mycket fantasi och många utav figuerna som fanns avmålade på väggarna eller på tavlorna kändes igen.

Vi startade med att måla träfiguren man fick i entréavgiften innan vi utforskade samtliga rum. Ian valde Blixten och Isa en siluett av Hello Kitty.

När Ian och Isa sen fick välja vilket rum de ville tillbaka till så valde inte helt oväntat Ian bilrummet, medan Isa överraskade och ville till rummet med riddarborgarna... Och vi väljer att komma tillbaka till alltsammans någon gång framöver!


Ian · Isa · Loe · Utflykter

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se