jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under januari 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 januari 2017 15:30

Loe är väldigt om sig och kring sig för att vara så liten. Och det är som att han vet vad han inte får göra - men gör det ändå! Busiga, livsfarliga lille röjarunge!


Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 januari 2017 18:24

Jag hade lite tyll kvar och gjorde en enkel kjol till Isa. Hon hade inget emot att ta på sig den eller det andra. Fredagsfin ballerina! /Jenny


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 januari 2017 12:41

Första delen av förmiddagen tillbringades inne, men när det var sovdags för Loe så tog jag med barnen ut på en liten promenad. Det blev självklart lek på lekplatsen. Under eftermiddagen blir vi inne i väntan på att Jon kommer hem så fredagsmyset kan börja! /Jenny 


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 januari 2017 07:45


För att viktminskningsresan inte ska kännas så lång så har jag satt ut några delmål. Och idag uppnådde jag ett av dem. Idag är det 10 månader sedan Loe föddes och tanken var att ha gått ner 22 kg tills denna dag. Det klarade jag! Och lite till. 

Det blev minus 22,9 kg. Bättre än väntat. Nu är det -26 kg som gäller till den 13 mars (Loes 1-årsdag). Och det känns inte alls lika långt borta nu.

För mig fungerar konceptet att röra mig mer och äta mindre, för trots att det varit en massa helger nu så är jag ändå inne på åttonde veckan på rad då jag kan notera ett minus i min viktminskningsapp.

Jag äter godis, chips, dricker cola, äter mat osv, men jag gör det bara inte i samma omfattning och försöker att få till en promenad i jag-behöver-duscha-efteråt-tempo på 30 minuter några gånger i veckan. Det brukar bli cirka 3,3 km per gång.

Och jag försöker att äta inget eller mycket mindre sent på kvällen för energi till att sova känner jag inte att jag behöver...

Jag är glad att detta ger resultat för det känns som att det ligger på en hållbart långsiktig nivå. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 januari 2017 19:21

Det var jättelänge sedan som vi plundrade vår egen jul, men ikväll bjöd Kulturvän Tibro och Assyriska föreningen in till julgransplundring i Tibro Parken och vi var där. Det bjöds på fika, Tomten kom förbi en sista gång för säsongen och vi dansade ut julen!


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 januari 2017 22:00

Den här smarrigheten var som förslag till nyårsdessert, men den skulle ju fungera även någon annan gång resonerade jag. Typ en dag mitt i veckan. ;)

Jag ändrade dock om i receptet något och tog ljus sirap och även ljus mjölkchoklad (ej med mintsmak). Och jag passade inte alls in rätt tid i ugnen så min botten blev väldigt kletig, men en vända in i kyl och frys löste den biten.

After Eight är ju en smakrik godisbit som också känns lite exklusiv och dessa kakbitar, som serverades med grädde, blev väldigt goda! Fest mitt i veckan. Men de bitar som blev över fick dock följa med Jon till jobbet. En säkerhetsåtgärd bara. ;) Receptet finns i sin helhet HÄR. /Jenny

 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 januari 2017 18:30

Denna vinter lär inte gå till världshistorien som en av de kallaste, åtminstone inte i dessa trakter. För ett tag sedan kröp kvicksilvret nääästan ända ner till minus tjugogradersstrecket, men den köldknäppen varade inte många dagar. (Och nej, självklart har vi inte kvicksilver i våra termometrar, men "siffrorna på vår digitala ute- och innetermometer med radiostyrd klocka från atomuret i Frankfurt, eller var det där förvuxna gökuret nu står, visade - 19,6 grader Celsius" låter ju inte lika beprövat...)


Hur som helst märks det som vanligt vintertid att vi inte har något välisolerat hus. Pannan och brännaren får jobba hårt, och pelletsen sörplar ner mot matarskruven i tunnan. Som tur är varar ju oftast inte vintrarna särskilt länge på dessa breddgrader, men visst vore det trevligt att bo i ett hus som inte släppte ut så mycket av värmen. Jag har läst lite om så kallade passivhus, och det låter fantastiskt att det går att bygga nästintill helt isolerade hus. Ja, det finns till och med byggnader som producerar mer energi än de gör av med! Och med teknik som blir allt mer sofistikerad lär det inte dröja länge innan det går att lagra sommarens solenergi och nyttja den gratis hela mörka vinterhalvåret, utan att för den skull behöva flytta ner till Skåne eller längre söderut.Då denna teknik blir tillgänglig für alle till ett pris som inte avskräcker nämnvärt, kommer jag helt klart att jubla och ställa mig i kön. För att kånka tunga pelletssäckar i vintermörkret må ha sin charm och vara bättre än ett oanvänt gymkort, men förr eller senare lär man ju känna ålderskrämporna komma krypande. Och då kanske man kan spara tid, pengar, miljö och rygg på samma gång, och vara aktiv och hålla värmen på mer givande sätt i ett sånt däringa passivt hus... /Jon


I samarbete med Blossalyckan

 

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se