jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under februari 2021

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 februari 2021 14:15

Barnen har satt ihop sitt eget sällskapsspel. Det tog sin lilla tid och de var kanske inte alltid så eniga om vad det skulle stå i de olika rutorna. Men till slut blev det i alla fall klart och spelet kunde spelas!


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 februari 2021 11:48

En tipspromenad i Rankås passade fint efter den långa och goda frukosten. Ian körde lite Pokémon men även frågorna som passade för honom och Isa. Loe och Lin körde frågorna för yngre barn, men det var samma sträcka, 2,5 km, för alla att ta sig runt.

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 februari 2021 08:00

... var önskemålet och det har vi fixat, lite ā la hotell.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2021 12:41

... och det såldes munkar på torget!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 februari 2021 12:30

 


Jag, Ian och Isa gick iväg mot aktiviteten Rörelserunda med olika träningssätt som satt uppsatt utmed ån Tidan. Fin motionstur utomhus!

Under tiden var Jon med Loe och Lin i Sporthallen där det arrangerades hinderbana för de lite yngre barnen. Jon har ju också sportlov och nu fungerade det smidigt att vi delade på oss. De små hade haft hela B-hallen i Sporthallen (där det väntar friidrottsträning för Ian och Isa ikväll) att röra sig på och bland de olika stationerna på hinderbanan fanns allt möjligt att testa på för att ta sig fram.

Nu har vi nog tagit oss igenom de delar som vi tänkt av sportlovsprogrammet, kanske att det kan bli någon mer tipspromenad men vi är väldigt nöjda med det som vi kunnat vara med på... det är ju inte de lättaste av tider att arrangera sådant här på. /Jenny



Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 februari 2021 12:11


Snön och minusgraderna håller på att lämna oss, så på förmiddagen passade vi på att åka både skridskor och madrass. Kanske blev det de sista åken för den här vintern...? Och om våren kommer snabbt gör det ingenting alls.


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 februari 2021 17:15


Idag fortsatte vi att beta av delar av kommunens sportlovsprogram och gick till Stadsparken och tipspromenaden där. Jag hade med egna svarstalonger som barnen kunde fylla i för att det skulle gå lite smidigare. Start var vid lekplatsen och sista frågan satt inte långt därifrån heller så det blev lite lek också.



Och väldigt passande i samma veva annonserades det ut om godisskattjakt alldeles i närheten. Så vi skyndade oss dit och barnen fick hitta varsin påse av de 30 stycken gömda. Det var ju ett väldigt gott sammanträffande.



Efter tipspromenad, lekplatshäng och oväntad godisjakt knallade vi hemåt för lite vila (disk och tvätt...) innan lunch. Och efter det lite skidskytte och sedan gjorde vi egna semlor. Gick åt en hel del Nutella... men fina och goda blev de.


 


Lite utav semmelenergin brändes i pulkabacken när vi gick till Högåskullen och barnen åkte madrass i den lite kurviga backen.



Och så hemåt igen. Hem för att varva aktivitet med vila och till den passade vi på att testa nyheten Marabou Popcorn...



... och streamade Trolls 2 World Tour. Några av oss såg den på bio medan andra längtat (jag!) och både choklad och film var värda väntan. Undrar vad vi ska hitta på imorgon då...? /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 februari 2021 19:00

Vecka 7 betyder sportlov och idag fanns det gott om aktiviteter, alla kanske inte så sportiga dock. På förmiddagen hade Lin tid hos tandläkaren och det gick jättebra. Fina tänder och hon behöver inte komma tillbaka förrän om två år. Hon valde ett fjärilssuddigum och hon fick även den klassiska klistermärkestavlan. 




Efter lunch gick vi fram till fritidslokalen Dojan och barnen hämtade ut varsin skojig aktivitetspåse, innehållet ska de till viss del roa sig med under resten av lovet. Jätteroligt initiativ av kommunen i dessa knepigare tider!




Sedan var det nästan bara hem och vända och iväg med Ian och Isa till Miniorerna. Där anordnades en sportlovsaktivitet där de delat upp den stora gruppen i mindre för att hålla sig till coronarestriktioner. Barnen såg på film, åt korv, bröd och frukt. 




När den hållpunkten var över bar det iväg mot Sporthallen för friidrottsträning. Dessa programpunkter hade samtliga fasta tider men utöver dessa saker gjordes det förstås mer. Loe och Lin fick ju en del av tidskakan också och de ville spela några spel och vara ute och leka.




Det blev en händelserik måndag och dessutom har vi nu klarat 28 hela graviditetsveckor och är nu i vecka 29. Där går det inte undan lika fort, men har ju rört på sig en hel del nu. Och bebisen är väldigt aktiv - nästan så vi befarar en Ian igen... Ofta att jag blir väckt av sparkar på natten och får svårt att somna om.

Och innan måndagen var slut hade Loe, Lin och Isa också fixat ihop varsin fjäril som var en del av materialet i aktivitetspåsen. Så söta så. /Jenny

 


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2021 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards