jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under februari 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 februari 2011 15:33

Sådärja, nu är Mario Kart varvat! Som jag skrev i ett tidigare inlägg har vi börjat använda vårt Wii igen, och då hittade jag mitt oavslutade racingprojekt.

Men nu hänger det inte över mig längre. Jag hade redan tagit guld i några utav cuptävlingarna i Mirror Cup men nu har jag guld i alla. Skönt att slippa mardrömmar om Rainbow-banan. Gött! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 februari 2011 11:45

Vi vill prova Ekströms Kladdkaka! Vill du?

Klicka HÄR så kan du läsa mer.

Av de 1000 testpiloterna som väljs ut kommer 200 av dem att vara bloggare.

Får vi chansen att provsmaka återkommer vi med en detaljerad smakrecension.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 februari 2011 18:15

Dinner for Schmucks är en helt vrickad film som är otroligt rolig! Tim (Paul Rudd) ska klättra i karriären med ett enda hinder - han måste ta med sig en unik människa, en idiot, som sin middagsgäst på en bjudning med de andra höjdarna på jobbet. Den som tar med sig den största jubelidioten vinner ett pris och blir också genast populär hos chefen.
För att behålla sin kostsamma levnadsstandard tackar han ja, även om tanken på att göra narr av en mindre begåvad människa inte tilltalar honom. Hans tjej Julie får honom att ändra sig och i samma stund som han ska tacka nej griper ödet in. Han kör på den mycket specielle Barry (Steve Carell) och bjuder med honom på middagen.

Barry jobbar på Skatteverket men är också en djurkonservator, på sin fritid samlar han döda möss. Han stoppar upp dem, målar dem, klär upp dem, gör tavlor av dem och placerar dem i olika kända scener som till exempel Den sista nattvarden och som Musa Lisa - sina musterverk! Och är överhuvudtaget en väldigt excentrisk person.

   

I samma stund som Tim får Barry på halsen börjar allt möjligt krångel att hända honom och middagen blir höjdpunkten i denna hysteriskt underhållande film. Men den har även vissa vemodiga inslag som ger filmen djup.
Jag gillar verkligen den här komedin och skrattar gott när jag ser den. Den har också många spännande biroller som den schweiziske miljardären (David Walliams från Little Britain), artisten Kieran Vollard, mannen med en djurisk dragningskraft, även Jeff Dunham (ni vet, buktalaren med Achmed - The dead terrorist) skymtar förbi och Tims sinnesgalna one night stand som förföljer honom, och krånglar till förhållandet med hans nuvarande flickvän. Givetvis kommer det en och annan skrattretande dårfink på middag också.

Det här är en skruvad film med förvecklingar, galen humor - Steve Carell är i sitt ässe igen - och med ett annorlunda upplägg. Se den! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 februari 2011 18:06

Nalle älskar att bada i sjön men att duscha tycker han inte är någon höjdare, även om han gjorde sig till för kameran... Mest är det en fråga om att få honom att stanna kvar och att inte ruska på sig. Och efterarbetet tar nästan längre tid än själva duschningen.

Nu luktar han i alla fall mycket godare vår lille E.T /Jenny

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 februari 2011 17:29

"Nämen, varför en sådan här fin bild på sommar, ofruset vatten och båtar mitt i vintern?" undrar du nu kanske.

Och förklaringen kommer genast: Den här veckan läser Jon kursen Navigation för fartygsbefäl klass VIII, så bilden är inte helt tagen ur luften. 

Jag läser inte någon kurs, är inte så särskilt förtjust i vatten såvida det inte är kolsyrat och väldigt sött...

Just ikväll kursar Jon över och jag roar mig efter bästa förmåga. Och det går väl sisådär:


"Dikt babord. Visst gör det ont när knopar brister."

"Kollisionskurs: moment i skepparutbildningen."

"Vem kan segla förutan vin, vem kan ro utan årgång?"


Jag har blivit en ofrivillig kurspassagerare och får lära mig en massa nya ord ifrån sjömansbranschen: kapell (uppsamlingsanordning för måsskit), dragg (järnskrot som skulle ha suttit fast i en tamp innan den slängdes i), gösstake (anordning för snabb kastrering av män på hala däck), däck (golvet utanpå båten), bom (liggande mast som ofta förorsakar skallskador), båtshake (käpp med krok i som brukar komma till användning när 3 promille överskrids), sjökort (karta över vatten som underlättar identifiering av nyss påkörda grynna)...

Vill du veta fler ord för att klara provet står de här.

Annars så har denna blåsiga tisdag inte innehållit så mycket, bara bjudit på några promenader, Wii-ande, lite tävlande har det blivit och några vinster har jag fått besked om också - alltid lika skoj!

Och på tal om skoj, imorgon hoppas jag att filmen Dinner for Schmucks, dimper ner i lådan från CDON. Vi såg den och insåg snart att den måste vi ju bara ha! Har ni inte redan sett den så gör det. Steve Carell är grym! Eventuellt kommer en recension imorgon.

Nu ska jag invänta min sjöman.


"En man hade seglat på de sju haven i hela sitt liv

och då han dog så fick han äntligen ro."


Usch, vad dålig! Här kommer en till:


"Kapten Enben och hans papegoja befann sig på drift på den vida oceanen i en livbåt efter att deras skepp blivit sänkt i en våldsam strid. När kapten Enben grävde i livbåtens proviantförråd för att försöka hitta något drickbart hittade han en oljelampa.

- Aha, kanske det bor en ande i lampan, tänkte kapten Enben och började gnida den.

Mycket riktigt, en ande pyste ut ur lampan och sa:

- Jag är ingen vanlig ande som uppfyller tre önskningar. Bara en önskning, tack!

Kapten Enben tänkte efter och sa:

- Förvandla hela den här oceanen till Captain Morgan rom.

Anden klappade i händerna och hela havet förvandlades till den ädlaste rom. Anden försvann. Tystnaden bröts endast av den ädla rommens kluckade mot båtens skrov medan de två skeppsbrutna begrundade sin situation.

Till slut bröt papegojan tystnaden. Han tittade med avsky på kapten Enben och sa:

- Nu har du väl ställt till det din idiot. Nu måste vi ju pissa i båten!"


Bäst att sluta medan jag är på topp, så ingen går i däck... /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se