jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 juli 2011 08:27

På Hotell Carlia i Uddevalla mottogs Nalle på ett jättefint sätt: med en hundgoodiebag! Det har aldrig hänt förut. Det har funnits säng, skålar, hundmat, godis och tuggben på andra hotell men det här var helt klart i en klass för sig.

I goodiebagen fanns bajspåsar, delikatessgodis, ekologisk tassalva och en liten handduk - från Dog Artist. Det var verkligen ett fint bemötande som både vi och Nalle tackar för!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 juli 2011 00:45

Ikväll har vi varit och sett en massa kändisar och haft en riktigt kul kväll på RIX FM:s Festival i Trollhättan!

  

Viktorious och Tove Styrke...

 

... och Eric Amarillo...

   

... Broken Door och Erik Segerstedt...

 

... och Vincent Pontare (japp, son till Roger) och Christian Walz!


Bäst:

Att vi fick platser så nära scenen!

Sämst:

Viktorious!

Snyggast:

Tove Styrke!

Sötast:

Vincent!

Charmigast:

Christian Walz!

Mest lik någon annan:

Tove, eller var det Madonna...?

Roligast:

Christian Hedlund från RIX FM!

Snyggast klädd:

Tove Styrke - Madonna funkar fortfarande!

Fulast klädd:

Viktorious, tätt följd av både slafsigt klädda Vincent, som hade fula skor, och Christian Walz i en rutig skjorta och någon slags grön sammetskavaj. 

Bästa låten:

Om sanningen ska fram!

Vem var det?

Viktorious???

Mest publikrespons:

Christan Walz flörtade rejält med oss och fick svar!

Sämsta låt:

Alla med Viktorius!

Största vurpan:

Sångaren i Broken Door sladdade rejält och landade på rumpan och rev ned ett micstativ!

Mest rock:

Broken Door!

Tack till:

RIX FM med sponsorer som gjorde denna festival möjlig!


Ett litet hastigt ihopklippt klipp med några utav kvällens artister:

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 juli 2011 00:23

Nu kan du lyssna när du har tid... ;)

Självklart får ni andra också titta på Eric Amarillo och Om sanningen ska fram!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 juli 2011 23:45

Vi stod spänt på Oscarsbron i Trollhättans fall- och slussområde och väntade på att dammluckorna skulle öppnas. Vi var där i god tid för att få plats längst fram.

   

Och så, på tolvslaget öppnades först den ena luckan till vänster och sedan de båda två till höger. Vattnet möttes sedan på mitten och kastade sig under oss.

Det var en mycket mäktig syn att se fallfåran fyllas med 300 000 liter brusande vatten i sekunden! Storslaget! Helt klart värt väntan.

Fallfåran är 32 meter hög och varje år lockar denna attraktion 75 000 turister. Under Fallens dagar släpps det på vatten flera gånger om dagen och vi är glada att vi fick se detta.

På kvällen steg det vattendimma från det vackra området och la en mystisk hinna över detta annorlunda turistmål.

Och här kommer ett filmklipp från hur det kan se ut när dammluckorna "sprängs":

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 juli 2011 18:45

Under Fallens dagar i Trollhättan står det många roliga saker på programmet - och idag har vi varit där! Visst var det en mäktig syn att se när dammluckorna öppnades och vattnet kom forsande men det fanns mycket mer att se och göra också. Jon testade skidmaskinerna som simulerade slalomåkning och stavtag på Vattenfalls aktivitetsområde.

 

En annan kul grej som vi testade båda två var "fylleglasögonen" - brillor som påstods ge fylleseende. Och något fel var det på dem i alla fall för att kasta innebandybollar i en hink som stod bara några meter framför verkade ju hur lätt som helst - men inte med dessa glasögon inte! Vi missade grovt båda två och kände oss yra långt efter att vi tagit av oss glasögonen. Billig fylla...

RIX FM besöker också Fallens dagar och har två scener på plats, en mindre och en större.

  

Och vet ni vad? På något vänster stod helt oväntat jag och Jon med varsin mick på lilla scenen och deltog i en videokaraoke-tävling där vi läste Barbie och Kens repliker från Toy Story 3.

Jag trodde att det var en filmintro-tävling och ställde därför upp, hade ju inte tänkt stå där - INFÖR PUBLIK! Men så blev det i alla fall, och som tack för besväret fick vi varsin gratis månad med ViaPlay.

Vi fick med oss en del mer gratissaker...

Den här McFlurryn ville Jon ha med sig hem, men den gick inte in i bilen...

Två jätteduktiga barn stod och gjorde ballongfigurer som de sålde, och jag kunde inte hålla mig. Har alltid velat ha en ballongfigur...

  

På RIX FM:s stora scen höll vem vi tror var Vincent på att soundchecka. Det såg då ut som han i alla fall och vi hörde bland annat delar av låten The moment I met you: "Into the wild Serengeti, hills of Himalaya, back to where you met me, the moment when I met you, hey baby..." Blir mer av honom senare ikväll. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 juli 2011 18:00

Imorse for vi mot Trollhättan och det tog bara ett par timmar med bil så var vi framme. Hotellnatten är bokad i Uddevalla men i Trollhättan är det Fallens dagar den här helgen med en hel del jippon runt omkring så vi stannade till där först.

Vi gick runt och tittade till ett yrvaket Trollhättan, intill kanalen som skiftar grön och svart. Här finns kullerstensgatan och älven förstås...

I centrum, på gågatan, höll marknadens knallar på att plocka fram sina varor och vi satte oss på Subway med varsin smörgås och tittade på.

På torget hade någon eller några roat sig med att hälla diskmedel eller något annat skumt i fontänen så den såg riktigt festlig ut. Men givetvis tar vi avstånd från sådant här. Vi tittade knappt åt detta, skrattade absolut inte åt det och tog verkligen inte någon bild...

Vi vandrade längs trafikkanalen mot turistinformationen och SAAB:s bilmuseum och förbi Film i Väst. För Trollhättan går ju faktiskt också under namnet Trollywood. Här har filmer som Fucking Åmål, Tillsammans och Tsatsiki, morsan och polisen spelats in.

   

Men för oss är Trollhättan Peter LeMarc. Han är född här och många av hans låtar har Trollhätte-anspelningar. Som till exempel Drivved

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juli 2011 18:46

Harry Potter-bion härom natten sitter kvar lite i kroppen. Vi var inte i säng förrän vid tretiden mitt i natten. Nalle hade ju helt missat det här med att reservera biljett, och kom inte in på filmen. Istället kunde han ligga och sova under tiden som vi var vakna. Han var alltså inte lika trött som vi var tidigt följande morgon när han ville stiga upp - alldeles för tidigt för vår del...

Idag har vi inte gjort mycket. Det väntade regnvädret har kommit. Vi ha sett lite film och förberett för morgondagens tur till Uddevalla/Trollhättan. Det lutar nog åt att vi mest är i Trollhättan. Det är Fallens dagar där, med en del jippon runt omkring och på kvällen är det RIX FM Festival. Men vi får se vad vi tar oss för. Vi är i alla fall färdigpackade och det lutar åt en tidig kväll. Vi är lite sömniga och vill vara pigga imorgon. Vi är dock inte lika sömniga som Albin, 2 år...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juli 2011 13:30

 

Här kommer ett jättebra filmtips: Min låtsasfru (eng. Just go with it)! Det här är en riktig skrattfest med många hysteriskt roliga scener. En riktigt, riktigt underhållande komedi!

Vi streamade filmen från Headweb och just nu finns det gratiskoder för att se film just där om man har/skaffar konto. Den här koden med utgångsdatum 17/7 använde vi, men här finns en till som är giltig t.o.m 1/8. Gratisfilm -jippi!

Adam Sandler spelar Danny Maccabee som är på väg att gifta sig, men fästmön visar sig vara en riktig apa och bröllopet blir aldrig av. Danny har dock kvar vigselringen och upptäcker under en utekväll ringens makt. Den visar sig vara en riktig brudmagnet, och tillsammans med den ena lögnen efter den andra träffar han tjej efter tjej.

 

När Palmer (Brooklyn Decker) dyker upp känner dock Danny att hon är speciell och att det mycket väl kan bli något mer...

Men givetvis kör det ihop sig och plötsligt ligger han i skilsmässa med en påhittad fru. Denna påhittade fru får sedan spelas av den underbara Jennifer Aniston, som annars arbetar som hans assistent, Katherine, så de känner varandra ganska väl. Sedan har de huxflux ett par barn och Jennifer Anistons karaktär har en ny man, Dolph Lundgren, dock inte den Dolph, utan fårhandlaren (!) Dolph...

Tillsammans reser de allesammans till Hawaii för att tillbringa tid ihop och det går ju som det går! Den här filmen är fruktansvärt rolig och vi tycker verkligen att ni borde se den om ni gillar komedier. Bailee Madison spelar dottern Maggie och hon är verkligen helt otroligt bra! Bara tolv år gammal men riktigt träffsäker i sina repliker.

Adam Sandler är som vanligt bra, och Jennifer Aniston mycket övertygande. Och vilken kropp hon har för att vara 42 år gammal! 

Här kommer filmens trailer, och den här gången är faktiskt hela filmen roligare än trailern! Det är ju sämre väder på väg in, men det går att ha roligt ändå - SE DEN HÄR FILMEN! 

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se