jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2012

Första föräldraträffen efter uppehållet

Av Jenny och Jon Sjöberg - 30 oktober 2012 19:15

Nu var det ju inte lika spännande att träffa alla föräldrarna i vår föräldragrupp för vi hade ju sett allesammans på babymassagen. Så "resultaten" hade vi sett, däremot hade vi inte pratat om hur de små söta liven kommit till världen. Det fick vi chansen att höra om nu när alla berättade sin historia.

Och förlossningsberättelser är verkligen intressanta! Ingen är den andra lik. Jag var ensam om kejsarsnitt, någon tyckte själv att deras förlossning gått smidigt och någon annans förlossning hade tagit jättelång tid. Men en bebis hade det blivit för alla!

Jons utbildning fortsätter men han fick sluta lite tidigare och kom nästan till början av träffen. Idag var det visst något om terrängkörning för honom. Och på tal om terräng...

Jag, Ian OCH Nalle tog en promenad. Jag har knappt vågat gå ut med bara Nalle innan på grund av snittet... och att Nalle kan vara dragig i koppel. Men nu så! Imorgon har det gått sju veckor sedan operationen och sex till åtta veckor skulle ju vara läkningstiden.

Vi tog en hastig promenad, skönt för mig att få raska på lite, och det var kort koppel som gällde innan vi kom ut på gräsplan nere vid ån. Rastningen gick jättebra.

Nalle kissade, bajsade och Ian sov och fortsatte att göra så på altanen. Dock kom en skränande skata och klampade ljudligt omkring på plasttaket och väckte honom vid ett tillfälle. Men efter lite rörelse på vagnen somnade Ian om igen. Babyvakten var på och det hörs otroligt bra vad som försegår hos honom - känns tryggt. Skatan hördes jätteväl, alla bilar och i grannens trädgård på andra sidan vägen var ett arbetslag vars trimmer hördes tydligt i föräldraenheten. :)

Nu förberedelser för natten... /Jenny

 
 
skrivmoster

skrivmoster

31 oktober 2012 08:09

Av någon "underlig" anledning så tycker alla mammor om att berätta om sin förlossning. Och vi lyssnar ju gärna också ... Det är nog en sorts bearbetning och hur konstigt det än är så glömmer man det svåra.
Härligt att ni kunde komma er ut allihopa och att det gick så bra. Att sova ute är bra och blir de inte störda så brukar det bli en skön sömn. Babyvakten är toppenbra!

Ha en fin dag idag med. Vår snö har regnat bort ... men det är isigt på vägarna. Halkvarning!!
Många kramar!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

31 oktober 2012 09:31

Det var roligt att både berätta och höra om de andras förlossningar. Det är ju så mycket som kan hända... Och det här var ju verkliga berättelser, inte bara sånt som vi pratat om på tidigare träffar.

Ian har inte somnat denna förmiddag än. Han sitter i babysittern och spanar ut genom fönstret och jag ska försöka få i mig lite frukost.

Ingen snö här än och det ser torrt ut. :) /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 10 juni 06:15


    Papper, en syl, blommor, barn och så lite laminering på det. Ett enkelt och fint pyssel som jag underhöll Loe och Lin med en stund. Det går ju förstås att "syla" ut vilket mönster som helst. /Jenny ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 9 juni 07:15


  Märkligt nog fick jag aldrig pröva på orientering i skolan, varken i grundskolan eller gymnasiet. Men nästan alla jag pratat med i vuxen ålder, minns gympalektionernas orientering med blandade känslor. Att man kopierade nån stackars plikttroge...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 8 juni 12:45


Jag började söka runt efter ett fågelbad att ha i trädgården och det fanns ju många fina att köpa. Men så snubblade jag över att det skulle gå att gjuta ett eget med hjälp av rabarberblad. Det lät ju intressant så vi testade.   Vi gjorde ett m...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se