jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juni 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juni 2014 10:19


Idag fyller Nalle hela elva år! Helt otroligt att tiden gått så fort och ännu roligare är att vi faktiskt får uppleva hans elvaårsdag. Det har det varit en och annan veterinär som inte trott, och ibland inte vi heller... Men nu är dagen här!

Nalle är gratulerad och uppvaktad med presenter - och firandet kommer säkert att fortsätta under resten av dagen.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juni 2014 20:45

Födelsedag imorgon!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juni 2014 20:30

 

Vår gamla bil är inbytt mot en något nyare begagnad bil

- hursomhelst är den mycket rymligare!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juni 2014 20:19

... kämpar på, men det är inte så lätt att till exempel få till högläge alla gånger. Och sedan är det inte så lätt att vara så aktiv som man brukar heller.

Han vill ogärna röra armen och särskilt fingrarna och vi vill inte krångla med honom i onödan (t-shirten blev dock bytt nu ikväll). Han är en liten tuffing men det tar emot att veta att han har ont, även om det mest märks när han stöter i armen...


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 juni 2014 23:15

Målet var ju att den här graviditeten skulle bli så mycket lugnare än den förra. Och i början såg det riktigt lovande ut. Vi var ute i god tid med att ordna till ett bebisrum och så vidare. Men nu verkar det skita sig totalt!

För inte så länge sedan behövde Nalle till veterinären och vi hade väl nästan räknat ut honom, men antibiotikakuren verkar ha hjälpt honom, det har varit det ena och det andra med vänner runt omkring oss och i helgen hamnade Jon på jourcentralen och kom hem diagnostiserad och medicinerad med och för migränanfall.

Denna eftermiddag och kväll har tillbringats på akuten - det tar inte slut!

Under dagen har Ian till och från varit ovillig att röra högerarmen och varit lite ledsen. Och allteftersom verkar läget ha försämrats. Hade jag vetat att han ramlat, att han klämt sig eller så hade det varit lättare att förstå men när, var eller hur något skulle ha hänt vet jag inte.

Vi var på akuten och läkaren vred i armen för det fanns tydligen någon "vanlig" skada som mindre barn kunde råka ut för där något ben i underarmen hoppar ur led. Ian grät så det lutade väl åt det, men då skulle han ha kommit igång med att röra armen ganska snart efteråt. Vi var i lekrummet men han ville i stort sett bara använda sin vänstra arm.

Då fick det bli röntgen och där fick inte gravida jag följa med in på grund av strålningen. Och Ian grät så det hördes ut till väntrummet, så det var ganska hemskt att sitta där...

Dock togs det bara bilder på det första misstänkta stället och inte på nyckelbenet eller handleden. Väntan efter röntgen var den längsta och klockan blev efter åtta och Ian blev tröttare och tröttare. Doktorn kom och de hade inte hittat någon fraktur på armbågen, han tryckte vid nyckelbenet på Ian men där fick han ingen reaktion.

Vi nämnde dock att vi tyckte att fingrarna såg svullna ut och när doktorn rörde vid handleden märktes det att det gjorde ont. Doktorn återvände till röntgenbilderna men kom tillbaka för att berätta att det bara var bild med från ovansidan av handen. Dock kunde det mycket väl röra sig om en fraktur på de andra sidorna. Eftersom man vill minska strålningsrisken så slapp vi ett nytt röntgenbesök utan läkaren tyckte att det var bäst att sätta en gipsskena för att stödja och den skulle även minska smärtan. Och så blev det. Vi lämnade sjukhuset med en gipsad Ian som då var på ganska bra humör.

Det kan ha varit så att han med någon lära gå-leksak kört hårt emot något, eller att han trillat och tagit emot sig med handen...  För det har inte kommit så plötsligt utan kanske att det svullnat allteftersom, men när han hållit sig lugn verkat bättre.


På väg från sjukhuset med gipsskena.


Om en vecka kommer en kallelse för återbesök till ortopeden, men vi fick givetvis komma innan om det skulle uppstå något mer.

Nu var det ju inte tänkt att vi skulle ha något med sjukhus att göra innan förlossningen, det var inte ens tänkt att någon annan än Jon skulle sitta i bilen innan det eventuella bilbytet imorgon. Ians bilbarnstol var till exempel bortplockad och fick nu monteras tillbaka. Som sagt, det verkar bli allt annat än en lugn sista tid på graviditeten det här...

Och gissa om vi är trötta nu. Sängen! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juni 2014 20:00


Tiden rullar på och jag med den. Stor och tung, men graviditeten verkar fortlöpa fint så konsekvenserna får jag ta sen. En sak i taget - och först ska bebisen ut.

Nytt MVC-besök idag. Blodtrycket var fint, 120/80, sf-måttet hade ökat med en centimeter till 36, bebisens hjärtslag var något lägre nu men ändå i närheten av vad slagen legat på, 130, och väldigt nära helt fixerad.

Från och med vecka 39 så erbjuds man hinnsvepning och barnmorskan gjorde ett försök men jag var inte tillräckligt mogen för det. Det behöver ju inte betyda något, kan ju bli bebis närsomhelst i alla fall...

Dock bokade vi in en extratid i nästa vecka för att kolla om det går att göra ett nytt försök då. Jag är ju övertygad om att jag kommer att gå över tiden med ett par veckor igen, och det vill jag ju helst slippa så det vore bra om det gick att genomföra då.

Sedan behöver inte det betyda att det sätter igång något, men... Jag tror fortfarande att det blir en julibebis. /Jenny 

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards