jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under oktober 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 oktober 2014 11:48

Ian var verkligen inte lätt att ha att göra med igår (och har inte varit någon picknick så långt idag heller). Två tänder på kort tid, och en tredje på gång, samt en begynnande förkylning spelade väl in, för jäklar vad han testade mig. Fick bita ihop så hårt att det värkte i käkarna på mig. Och att sedan maken skulle komma hem och stjäla den lilla gnutta tålamod som jag hade kvar gjorde ju verkligen inte saken bättre. Så utgångsläget för den här dagen var inte på topp. Dessutom blev Ians förkylning värre i natt och han har varit vaken mycket och vaknade ännu tidigare imorse. Att vara sjuk och ta det lugnt verkar inte höra ihop i hans värld. Nu hoppas jag att inte han blir sjukare och att ingen annan här blir sjuk. Det känns som att det inte går att visa sig på de där öppna förskolorna utan att någon insjuknar... Jag har nyss blivit frisk från jag vet inte vilken förkylning i ordningen. Och stress och tålamodsprövningar hjälper väl knappast immunförsvaret. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 oktober 2014 12:15

En mätsticka för att mäta så att skorna passar på barnfoten är smidigt att ha till hands. Den här säljs på flera ställen och bland annat på Clas Ohlson för 145 kr.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 oktober 2014 19:15

Det var lite ruggigt väder ute idag, är det fortfarande i och för sig, så jag gjorde upp en brasa. Ian hade somnat för sin middagslur, och Isa och Nalle tog det lugnt också. Så lugnt att de båda somnade på lekmattan framför brasan. Så mysigt!Vi får ofta höra att Isa är så lik Ian och vi ser det ju själva också. Men de är ändå till sättet väldigt olika varandra så här långt. Isa verkar ta lite lättare på saker och ting, om man kan uttrycka sig så.

Vaccinationen bortsett, för hon var väldigt ledsen igår och verkade ha ont i benen. Ingen feber men Alvedon fungerar ju smärtstillande också så hon fick en dos. Sen sov hon gott och idag har sprutorna inte märkts av. Men det blev ändå tvärtemot Ian, för han har bara blivit trött efter vaccinering.

Ian och Isa följs åt när det kommer till utvecklingen på sätt och vis också fast ändå inte. Ian var 3 månader och nio dagar när han rullade runt från rygg till mage. Idag är Isa tre månader och tio dagar och hon rullade också runt. Fast hon tog från mage till rygg istället. Det hände helt oväntat när hon låg på mattan på Familjecentralen.

Mot nästa steg i utvecklingen! /Jenny

Isa · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 oktober 2014 14:15

Fyra år i samma skor sätter sina spår... Det låter ju nästan som att det här skulle kunna bli ett politiskt inlägg men det handlar bara om nya skor. Och därmed är ett irritationsmoment vid regnväder undanröjt. Mina fötter kommer förhoppningsvis att vara torra framöver. Nike-skorna har varit jättesköna men de håller inte tätt längre, skor med hål gör ju inte det. Jag hittade ett par Adidas-skor i snygga färger som dessutom var nedsatta. Nästan som att det var meningen för någon längre skojakt blev det inte i butikerna. /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 oktober 2014 07:45


Om det är amningen eller vad det nu är så kommer jag inte överens med mitt hår. Det har jag ju i och för sig aldrig gjort - tjockt och spikrakt, fel färg, oformbart... Men innan amningen tyckte jag i alla fall att det växte mer på längden, nu verkar det bara bli tjockare. Jag hörde talas om Invisibobble för en tid sedan och blev sugen på att testa redan då och nu har jag gjort slag i saken.


  


59 kr för en förpackning med tre stycken i. (Jag beställde med gratis frakt från Nordic Feel.) I vanliga hårsnoddar glider håret lätt ur men det gör det inte alls lika lätt med dessa telefonsladdsliknande snoddar. De finns i flera härliga färger och är mycket funktionella för att vara så enkla. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 oktober 2014 16:45

Först på plats i morse på Familjecentralen och vi stannade längre än vanligt också. Så det blev nästan bara att komma hem och vända åter till Isas BVC-besök (BVC ligger i samma lokaler). Nu kunde vi ju ha bokat så det passade när vi ändå var där, men Jon ville vara med - det var ju nytt försök för vaccinering.

På Familjecentralen var det gympa idag, Mini-Röris med en instruktör från Friskis och Svettis. Det här var en kul grej, även om Ian var lite för liten för koordinerade rörelser. Men vi hängde på med det som gick. Det här var första gången av två, så nästa måndag är det dags igen.Isa fick sina sprutor och den första var inte så besvärlig men den andra sved lite mer. Nu får vi invänta hur hon reagerar, eller inte reagerar på detta. Hoppas att det går bra.

Nästa besök är inbokat också, fyramånaderskontrollen. På den ska vi prata smakportioner, eftersom det då börjar bli dags för det. Tidigast vid denna tidpunkt kan det vara lämpligt med att testa lite andra smaker, men det är ingen brådska. Magen måste ju vara redo för det.

Dock är det bra om gluten introduceras så smått under skydd av amningen för att försöka förhindra intolerans där. Någon liten brödbit ska vi ge henne, så får vi se vad vi testar sen. /Jenny


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 oktober 2014 14:43

I samma veva som vi beställer väggalmanacka för nästa år och julkort får det nog bli en beställning av solskydd till bilen också. Vi kör ju omkring med bild på Ian, men vi har inget skydd med Isa på... än. :)


Isa

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se