jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under oktober 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 oktober 2014 08:30

... bumperskydd, strumpa - kärt barn har många namn. Och ännu kärare kan skydden bli om man får dem designade som man vill. En Tradera-auktion ledde till det här fina slutresultatet - Ian och Isas personliga skydd.Jag var inte helt förberedd på vad auktionen innebar men tyckte att det lät spännande och budade - och vann. Det är ju jättekul när man kan snygga till vagnen och göra den lite mer färgglad.Är du också intresserad av att beställa ett personligt bygelskydd så kika in på Linnoz Facebooksida och ta kontakt, eller varför inte vara med och buda i den pågående auktionen. Du hittar länk via Facebooksidan också. /Jenny


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 oktober 2014 19:52

I eftermiddag har vi varit på barnkalas med pirattema! En kompis till Ian fyller tre år och vi var bjudna hela familjen, men den av oss som mest sett fram emot kalaset var Jon. Han klädde gärna upp sig som pirat och hade lätt kunnat klätt upp sig ännu mer, men höll sig på en lagom nivå... Bara något örhänge, kajal osv. ;) Och även långt efter kalasets slut så gick han omkring och nynnade på ledmotivet till Pirates of the Caribbean.Ian vägrade piratlapp för ögat och huvudbonad så det fick bli en enkel variant på honom. Jag och Isa fick på oss lite mer, och Isa hade även skor med dödskallar på. Tyvärr var de lite stora och ville inte sitta på, men så kan det gå när man får låna storebrors avlagda.


 


Vi fick piratinspirerat fika som barnen varvade med en massa härligt lek och bus. Jättekul och trevligt för alla! Ian och fika, eller sött över huvud taget har ju inte slagit igenom än, men det var inget som han led något märkvärt av. Fanns ju annat att göra!

Och så dök elefanten upp - med piratpresentpåsar till alla barnen! Jon kom till mig lite frågande efteråt och sa: "Jag är ju norrifrån, så det här med elefanter som kommer med presenter på kalas - brukar det vara så?" Jomenvisst. Det är tradition här i södern, sörru.Ian vägrade ju gå fram till elefanten, men Isa har inte så mycket till vilja när det gäller sådant än, så henne "tvingade" vi fram. Jag menar, hur ofta får man chansen att sitta i knät på en elefant!Vi fick en annorlunda, men mycket härlig kalaseftermiddag, och hoppas att födelsedagsbarnet hade minst lika skoj. /Jenny

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 oktober 2014 19:39

Idag var det klädbytardag här i Tibro och det är verkligen en stor bytesmarknad med kö långt innan öppningstid... och tyvärr lång kötid för att komma ut också. Men det var köpen värda! Jag var i första hand mest ute efter en overall till Ian men där vinterkläderna var gick det inte att komma fram - så mycket folk och så trångt. Och en populär storlek verkade det vara också, för när jag återkom lite senare fanns ingen overall kvar i hans storlek. Nu hittade jag EN MASSA annat och det blev många plagg till Isa, men det är hon som växer just nu. Jag hittade lite av varje till de båda, och så några leksaker. Längtar redan till nästa bytardag här, det vill säga den 28 mars... /Jenny 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 oktober 2014 19:15

Ian vill inte alltid åka i vagnen och det är mycket "GÅ SJÄLV!". Nu tänkte vi, som en kompromiss, testa ståbräda som alternativ. Här förhandlar vi med tvååringen... Så länge vi tar oss framåt utan att vara en trafikfara så.
Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 oktober 2014 08:15

Vi ville ju självklart ha barn, men det var först när vi väl blev föräldrar som vi insåg vad det innebär. Nu får vi hamna i andra hand och det gör vi så gärna så, för vi älskar våra små. Och deras framtid är viktig för oss.

Som småbarnsföräldrar med låg inkomst är det svårt att spara undan så mycket som vi skulle vilja för att ge dem lite hjälp i starten av vuxenlivet. Men vi sparar det vi kan och det är alltså inte pengar till dem för att de ska köpa leksaker och godis.

Det vi sätter undan hoppas vi kommer att hjälpa till som buffert vid körkort, köp av bil, köp av hus eller liknande. För hjälper vi våra barn så hjälper vi ju också på sätt och vis våra barnbarn - för sådana hoppas vi massor på för att sätta guldkant på ålderns höst.

Sparar man varje månad, till och med en mindre summa, så kommer det att på lång sikt att ge utdelning i mycket mer pengar, särkskilt om du väljer att spara på ett konto med bra sparränta.Titta bara vad utdelning av 600 kr i månadssparande under 18 år kan bli olika beroende på var pengarna sparas. Den slutgiltiga summan sticker verkligen ut hos Santander. Så är det fler som är intresserade av att börja spara för sina barns räkning, eller av någon annan anledning, så går det att läsa mer om hur du väljer ett passande sparkonto hos Santander.

Santander är en av världens största banker och väl värda förtroendet för din och barns framtid.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 oktober 2014 06:51

Varje Pressbyrån har idag presentkort till de tio första som köper bullar och säger. "Det är jag som är lyckobullen". Intresset för denna lyckojakt var ganska lågt på vårt ort. Bullarna var inte färdiga till sex och det var inte heller någon befarad kö som skulle sträcka sig ända till ombyggnationen i Gallerian...

Men bullar och presentkort blev det - dock bara 25 kronor. Fem stycken kort med 5000 kronor ska finnas någonstans i landet, så chanserna är inte så stora. Men nybakade bullar och en liten utdelningen är inte fy skam det heller. Här är vi ändå uppe tidigt så det var ju roligt att man för en gångs skull kunde "tjäna" lite på det.


Pip

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 oktober 2014 21:40

I natt började en av brandvarnarna pipa för låg batterinivå. Men nu är det så att vi har sju brandvarnare på vår lilla boyta och att avgöra vilken det var som lät gick inte så bra... 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 oktober 2014 20:27

ICA:s reklamfilmer är ju verkligen i en klass för sig.

De har fått oss att bli upprörda, glada och nu även tårögda...


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se