jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2016

Alfons Åbergs Kulturhus

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 oktober 2016 19:45

Veckan då Jon jobbade mer än vanligt behövde vägas upp med något roligt så idag har vi varit i Göteborg. Och för att göra det extra kul för barnen så premiäråkte vi tåg tillsammans med dem.Det var ju inte igår som vi åkte tåg heller precis, men även nu när vi var fler fungerade det ändå ganska bra. Barnens spänning över tågresan övergick väl mot slutet till lite rastlöshet, men det var helt klart hanterbart.

Målet för resan var att besöka Alfons Åbergs Kulturhus som ligger på gångavstånd från Centralstationen i Göteborg. Det var verkligen jättenära!

Vi hade aldrig tidigare varit här, men eftersom Alfons är en favorit hemmavid så kände vi att halva resan var vunnen eftersom igenkänningsfaktorn var hög. Och även om de inte skulle känt till Alfons, Milla och de andra så fanns det så otroligt mycket roligt att göra där som fungerade ändå.

Vi vuxna tyckte också att det här var ett fantastiskt fint ställe och gjort precis så där roligt, uppfinningsrikt, barnvänligt och färgglatt som det ska vara för barn. En liten nackdel var att man inte fick ta med barnvagnar in, men det visste vi innan... och sen hade de inte Coca-Cola i caféet... ;)

Kulturhusets skojigheter fanns uppdelat på två våningar och det fanns tågbanor, bilbanor, Duplo och annat kul där uppe och mer aktiverande lek där nere med barnkök, rutschkana, labyrint, en minibiosalong och så två små affärer för försäljningslek. Och så en massa, massa mer!Vi passade också på att gå på två av teaterföreställningarna som spelades upp. "Listigt, Alfons Åberg" och "Vem spökar, Alfons Åberg?" framfördes som enmansteater som fängslade barnen, och att de skulle sitta still och titta tvivlade vi ju på. Men föreställningarna var kvartslånga och perfekt tajmade för att hålla barnens intresse uppe. Sedan fick barnen komma fram och krama Alfons och både Ian och Isa klampade fram för detta.När vi åkt till Göteborg har det ju nästan alltid varit för att besöka Liseberg eller Universeum, men nu ville vi testa något annat och det är vi glada över att vi gjorde. Vi tillbringade lite drygt fyra timmar i Alfons hus!

För att få lite frisk luft i väntan på att tåget skulle avgå hem så besökte vi Trädgårdsföreningen och tog en snabb sväng in i parken och gjorde ett stopp på den charmigt gröna lekplatsen där.Vi lämnade ett mörkt och regnigt Tibro tidigt i morse och det var precis detsamma som rådde när vi kom hem nu ikväll. Men i Göteborg sken solen och vi fick ett jättebra res- och uteväder och fick med oss många fina minnen hem. /Jenny

Ian · Isa · Loe · Utflykter
 
 
AnixNilsson

AnixNilsson

24 oktober 2016 20:52

Är det värt att åka upp där för att besöka det? Vi bor nere i Skåne och jag funderar på att åka upp och besöka det under en helg nästa år. Men lite långt att köra, så funderade på om det är värt det?

http://nouw.com/anixnilsson

Jenny och Jon Sjöberg

24 oktober 2016 21:11

För oss blev det ca 17 mil att ta oss enkel väg och vårt äldsta barn är just fyllda fyra år och det är han som har Alfons-intresset. I och med det och vad vi hört om stället innan gjorde att vi tyckte att det var idé att åka. Och för oss passade det jättebra! Det känns också som att det här var en lugn dag sett till antalet besökare. Det fanns att göra och i och med teatrarna gick det bra att varva lek med stillsam aktivering och i cafét fanns det mat som spagetti och pannkakor. Det är ju alltid svårt att veta, men jag tror att det här gav våra barn mer än t.ex Universeum. Liseberg är ju svårslaget då barnen här gillar att åka saker, men det här blev nog billigare för oss... Det fanns väldigt mycket att göra på liten yta, men det vill ju till att barnen är på lekhumör eftersom det inte är något som är uppstyrt utan att det bara finns saker och kulisser som grund för all möjlig lek. Vi kan helt klart tänka oss att åka dit igen, men nästa gång är det nog ändå underbart mysiga Jul på Liseberg som lockar i Göteborg. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 16 juni 12:08


I fredags blev Sia sex veckor, så snart blir det till att börja räkna i månader istället. Idag var jag och Lin till BVC med henne för vägning, mätning och vaccination mot rotaviruset. Sedan förra besöket för två veckor sedan hade hon ökat lite över...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 15 juni 16:05


Träning och träning?

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 15 juni 09:45

    På förmiddagen igår var Ian och Isa med på aktiviteten Sommarskoj i Östankyrke som arrangerades av Svenska kyrkan och Tibro kommun. Där fick de bland annat gå skattjakt, måla kepsar, grilla korv med mera. Jag och de andra barnen lämnade av d...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se