jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 april 2017 18:00

Det gick ju inte att motstå att ta denna bild och sätta denna rubrik... /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 april 2017 18:35

 


Det blev ju aldrig av att vi firade vår 15-årsdag på något sätt så vi tog det idag istället. Pinchos, eller Popcornrestaurangen som Ian sa, fick servera påsk- och firarlunch. Och det var ju verkligen ingen dum lunch alls och popcorn omgående till barnen höll ju dem någorlunda lugna. Väldigt gott och skönt att slippa matstöket!



Vi åt en tidig lunch och det lämnade ju en del eftermiddag kvar. Vi var först inställda på skitväder idag, men det blev ju inte alls så farligt. Kallt i och för sig, men ingen nederbörd och vi fick ju se solen en del.

Så på sena eftermiddagen hamnade vi på Moster Elins Glassrestaurang och på lekplatsen i parken i Hjo. Det var väl inte riktigt glassväder, men vi satt i det mysiga och uppvärmda orangeriet och åt. Kändes ju nästan som hemma för de hade ju samma mönster på vaxdukarna...



Men under dagen har vi också kört en himla massa tvätt, det är bland annat renbäddat i alla sängar och det känns ju bra att få sådant ur världen och ändå ha lite ledighet kvar. Och påsktårtan som vi skulle ha mumsat på idag har vi också att se fram emot då vi inte orkade även den härligheten idag. Det skulle annars ha blivit påskavslutningen här, för här stökades allt påskpynt undan på förmiddagen idag... /Jenny

 


Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 april 2017 19:38

Regn. Snöblask. Fredagskväll. Trött. Minusgrader. Omotiverad. Och en tå som gör riktigt ont. Men ut ska jag. Träningskläderna är på och duschen efteråt kommer att bli så skön. "When the going gets tough, the tough get going". Eller nåt. Ut då bara! /Jenny 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 april 2017 19:33

Påsken är ju sen i år och att vädret då är så kallt som det är tycker vi är ganska trist. Snöblandat har fallit idag och temperaturen verkar krypa neråt minusgrader ikväll.
Men tur då att fina vänner med lekkompisar till barnen hälsade på för det var verkligen roligt denna långfredag som i och med besöket inte alls blev så lång.
Vi bjöd på påsklunch i all enkelhet och jag hade gjort kinderägg med vit chokladmousse och aprikosmarmelad till efterätt för jag tycker att de är så himla goda och framför allt charmiga.
Eftermiddagen blev riktigt fin och det var mycket lätt att bortse från vädret utanför när vi både vi och barnen hade så trevligt sällskap. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 april 2017 19:30

Idag fick det blir lite omkastade planer för sent igår fick jag reda på att det blivit ett klippåterbud hos min frisör och att det var fritt fram för mig. Och det var ett välbehövligt besök för jag hade visst inte klippt mig sedan i oktober... Håret har inte blivit så mycket längre tycker jag men bredare, så det tunnades ut en hel del och nu ska det nog bli lite lättare att hantera. Skönt att ha fått det ur världen och det här blev tredje gången i rad hos samma frisör - vet inte om det hänt tidigare, men jag gillar henne.
Vi hade egentligen tänkt åka på ett påskfirande på lördag men som idag ställdes in då vädrets makter ser ut att lägga en trist sorti över oss. Och det är inte alls skönt ute nu heller, faktiskt att jag tände upp en brasa i morse då jag tyckte att det var lite kyligt. Men snöblask är ju värre förstås.

Och om det nu ska bli sämre väder framöver tänkte vi att det var lika bra att få barnens påskäggjakt ur världen eftersom vi hade tänkt ha den utomhus. Upplägget för äggjakten såg ut som så att påskharen hade lämnat ett brev till barnen och förklarade att här och var fanns det gömda ledtrådar och på varje ledtråd stod det något utav barnens namn och det barnet skulle lösa det hela. Allt för att få lite rättvisa i det hela.

Ian och Isa har på sistone intresserat sig väldigt för rim, nästan så det blivit lite tjatigt ibland när man ska svara på om det ena och andra rimmar, och många gånger hittar de på egna ord...

På varje ledtråd fanns en bild och det gällde för dem att lista ut ordet som det rimmade på och ta sig dit för att ta sig vidare. På sista stället fanns det en ledtråd var för dem att klura ut som ledde fram till deras påskägg.
Barnen rusade glatt omkring och glädjen blev förstås ännu större när de öppnade sina presenter: varsitt stort chokladägg, drifting-Bärgarn till Ian, ett klosshus till Loe och en bok med Trolls med figurerna i till Isa. Ian har länge önskat sig just den här bilen så det passade ju bra, att han sen önskar sig tusen andra bilar också är ju en annan sak. Och Isa har en liknande bok fast med Mimmi och figurer så vi anade ju att hon skulle gilla även denna. De blev verkligen jätteglada! /Jenny

 


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 april 2017 12:15


Ian hade spelat det här sällskapsspelet på förskolan och tyckte att det var roligt och spännande. Och det verkade som att det var ett spel som skulle passa Isa också. Så vi köpte det.

2012 hade det blivit utnämnt till årets barnspel och det kan jag förstå för det är skojigt, underhållande och väldigt lättspelat och det är ju en fördel när mindre barn är med.
Spelet går ut på att tävla med maskarna om att komma först i mål. Med tärningens hjälp slår man en färg och färgen avgör vilken längde det är på pappbiten som ska föreställa maskkropp som man får föra in.

Ett bra sätt att lära sig färger på också och sen är ju spelplanen väldigt charmig med många fina detaljer, men tror dock att det här spelet passar just de mindre barnen bäst. /Jenny

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 april 2017 17:15

Och båda var jättegoda, men frågan är om inte kulkexen borde räknas som godis.

 

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se