jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under mars 2021

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 mars 2021 13:31

Det är ju nån som fyller år snart. Flera legoaskar blir det då det önskade temat är Lego City.

Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 mars 2021 11:37

I veckan gjorde jag den här goda kladdkakan men mumsiga mjölkchokladbitar i. Här är receptet: https://lindasbakskola.se/2016/08/29/chokladbit-kladdkaka/ Enkel och väldigt god! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 mars 2021 13:42


På sistone har Ian börjat spela gagaboll på skolgården och hans sätt att spela hade uppmärksammats av personal på plats. Idag fick han diplom!
Och som inte det vore nog så blev han Veckans stjärna i klassen!
Han kom så stolt hem och visade upp att han kammat hem denna titel redan under andra veckan som de kört med detta.
Självklart stolta föräldrar också!

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 mars 2021 09:25

Loe och Lin fick dra lappar och skriva orden. Bokstäver fixar de ganska bra men nu la jag till momentet ljuda för att introducera början till läsning. Lurigt... /Jenny

Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 mars 2021 07:00

 


Att förstå och förklara på annat vis än genom ett talat språk har jag intresserat för mig för och därför har jag börjat titta på en kurs i TAKK, tecken som alternativt och/eller kompletterande kommunikationssätt. Det finns många positiva sidor med teckenkommunikation och jag tycker att det är intressant att försöka lära mig att samtala på detta sätt. Men det är ju förstås svårt, många rörelser att hålla reda på, så jag försöker så gott jag kan och vardagstränar här hemma utanför kursen. Kursen har fem olika teman och efter kursen ska jag (förhoppningsvis...) ha lärt mig 300 tecken. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 mars 2021 17:45


... som inte är så liten längre, men det här bilden kom i flödet igår som ett minne från tre år sedan. Hon fick ju en lite kämpig start i och med missen av det för korta tungbandet, som störde amningen och gjorde att hon inte gick upp i vikt. Men det var då det. Nu är hon aningen större, lika söt förstås, och idag var jag på hennes utvecklingssamtal på förskolan.

Nu har hon inte hunnit gå där så länge men det var ändå bra med ett samtal för att få chans att sitta ner och ställa några frågor. Sedan har det varit flera jobbiga lämningar där hon varit ledsen och det gör ju fruktansvärt ont i mammahjärtat. Särskilt när vi intalat oss att förskola och allt som den miljön har att ge henne är något hon behöver. Men den övertygelsen har vi fortfarande och pandemin har ökat den.

När allt stängdes ner blev det att hon nästan aldrig träffade några andra barn eller vuxna och den sociala biten känner vi är viktig för hennes utveckling. Just om hon kunde hålla isär lek med syskon och andra barn var något som jag funderat på, för det blir ju givande och tagande på ett helt annat sätt och den skillnaden gör hon. Skönt att höra och även att hon ligger bra till kunskapsmässigt.

Vi har ju jobbat på det vi kunnat men att vara hennes kompisar eller andra vuxna förebilder än de föräldrar vi faktiskt är kan och vill vi inte vara. Där har förskolan kommit in på ett positivt sätt för våra andra barn och det ser verkligen ut som att det kommer att bli så för Lin också.

Här kör vi dock inte någon alfa-omega-rangordning. Lin är yngst i syskonskaran men hon säger ifrån, vill ha saker på sitt sätt och det är mycket "kan själv", så be om hjälp gör hon när det passar henne, typ. Självständighet och egen vilja är ju bra men idag skulle hon inte ha byxor och strumpor på sig, utan bara tröja, t-shirt och trosor till förskolan. Det fungerar ju inte riktigt och det insåg ju även hon, så hon är inte så svår att få att ändra sig, men lite gränstestning vill hon gärna köra först. 

Men i det stora hela är hon väldigt lättsam att ha att göra med och just att hon visar känslor gör att hon är lättare att bemöta då hon visar vad hon känner just där och då. Idag var det inga problem alls att lämna henne på förskolan och förhoppningen är förstås att det alltid ska vara så. /Jenny

Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 mars 2021 20:02


I tävlingen sökte företaget mello-känsla och barnen har ju sett en del Melodifestival på sistone så de var inte sena att få till ett bidrag. En hel låda godis stod ju på spel! Så de blev förstås ganska glada när jag berättade för dem att de vunnit och idag kom vinsten. En massa gott godis och så lite annat! Det blir perfekt till helgen... och kommer nog räcka lite längre än så också. /Jenny



 


Ian · Isa · Lin · Loe · Tävlingar
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 mars 2021 19:58

Att magen är stor har han ju berättat tidigare, men nu även rumpan. Härliga unge! /Jenny

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards