jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Senaste inläggen

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 2 juni 08:00Andra besöket på Skara Sommarland är avklarat och därmed är säsongskorten redan intjänade. Den här gången riktade vi in oss på att åka det som inte blev av sist som till exempel Gruvbanan som var stängd då och Clowntrumman. Men nu var faktiskt det mesta öppet förutom Vikingen som inte kommit igång än och tyvärr var Big Drop stängd, den hade Loe annars tänkt åka.
Vi var en kortare stund i tivolit och desto längre tid i vattenparken för det var ju underbart väder. Det blev bad i massor, men tyvärr så var det något fel på "trafikljuset" i Snakepit och badgästen efter Loe släpptes iväg för tidigt och hann komma ikapp och körde in i honom. Han fick hennes fot i ryggen, strax under nacken och blev både chockad och ledsen. Det var ömt och vi gick till sjukstugan med honom för koll men det verkade ändå ganska ok. 
Självklart meddelade vi personal som såg över det nyinstallerade systemet i attraktionen och vi badade vidare. Lin, som överraskat stort när det kommer till vatten på sistone, kastade sig ut i linbanan och innan hemgång passade vi på att ta vändan i Sommarlandståget. Hinner vi med något mer besök innan högsäsong tro...?

Ian · Isa · Lin · Loe · Sia · Utflykter
Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 1 juni 07:00

Med en enkel mall fixade jag ihop en liten färgskattjakt i trädgården för Lin och Sia. Barnen fick leta reda på färgerna som matchade rutan vid klädnypan och de hittade alla färger. Mallen går att återanvända på andra platser som till exempel i skogen. /Jenny

 


Allmänt · Lin · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 31 maj 05:45

Igår var det Lins tur att besöka Baggeboskolan och få komma in i förskoleklassens lokaler. Några av de andra barnen som kommer att börja i höst var också med och besöket började med samling i ett utav basrummet där fröknarna utförde presentationen. Det blev också ett besök i restaurangen och efter det fri lek på lektorget, men i samband med samlingen fick barnen i uppgift att måla varsitt självporträtt. Lin är ju så taggad på att få börja och hon hade mer än gärna stannat kvar längre och att ha sommarlov innan hon ska börja är nog inte heller nödvändigt. Men fröknarna vill nog ha lite ledigt emellan... När Loe skulle börja var det coronatider och dessutom bröt han armen i samma veva så det fanns inte så många tillfällen att skolas in på. Nu är det mer generöst med tillfällen och redan om cirka tre veckor ska Lin tillbaka för ytterligare två tillfällen att bekanta sig med omgivning och personal på skolan. 


Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 30 maj 15:00

De här trekantiga isglassformarna med vattenmelonstuk köpte vi på Dollarstore - riktigt robusta och med bra resultat. Vi testade att frysa in Coca-Cola först och det fungerade fint. Barnen gillade resultatet och det här blir ett bra sätt att förbruka cola-slattarna på istället för att vaska.


Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 29 maj 09:15

Igår anordnade kyrkan sin årliga Vårfest som inleddes med mässa i Kyrkefalla kyrka, där Sommarskuggan gjorde ett uppskattat gästspel. Väldigt oväntat men mycket roligt och stämningen i kyrkan förändrades när barnen insåg att den store skuggslemsbusaren stod uppe på läktaren vid orgeln. Mässan fortsatte med diverse punkter och Lin var särskilt där för att hämta sin 6-årsbibel som hon fick gå fram till koret för att få.

När tiden i kyrkan var slut delades det ut VIP-halsband till alla barn för att ge dem möjlighet att ta del av alla skojigheter på grönytorna utanför. Våra barn började med fiskedamm där samtliga fick upp varsitt bubbelsvärd, men det fanns också chokladhjul och rispåsekastning - självklart med vinster till alla. Det bjöds på korv och fika och i Tipi-tältet gick det att måla sin egen frisbee. Det gick också att åka häst och vagn, eller bobby car på en bana och ur såpbubblemaskinen välde det ut festliga bubblor.

I det stora hela hade arrangemanget tur med vädret, det var först mot slutet som himlen öppnade sig och regnet öste ner, men innan det lite solsken så att en vacker regnbåge ramade in kyrkans våravslutning. För Ian och Isa är kyrkovåren dock inte riktigt slut än för de ska iväg på läger tillsammans med Kyrkhängs-gruppen lite senare i juni.


Ian · Isa · Lin · Loe · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 28 maj 16:45

Isa har snart läst ut andra delen av IJustWantToBeCool's serie Skurkarnas skurk som läsläxa så nu har vi köpt den tredje boken i serien. Den heter "Hjältus tårar" och kommer säkert att vara lika underhållande som de tidigare två.

Och när vi ändå gjorde en bokbeställning så köpte vi också Apoc och Smash Into Pieces bok "Apoc och jakten på självförtroendet". En bok där kärnan är att tro på sig själv och det kommer nog att bli en del av barnens sommarpresent så kan det bli högläsning ur den under sommarlovet.


Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 27 maj 08:45

          


Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 26 maj 11:15


Igår slog Skara Sommarland upp grindarna för årets premiär och vi stod först i kön på den röda mattan. Ifjol var starten lite av en flopp då det mesta inte var igång - i år var det något bättre. Men Gruvbanan var saknad, mycket annat kom igång allt eftersom dagen gick och det blev en hel del åk och även bad i vattenparken. Det var ju fantastiskt väder! Där var dock inte River run blötlagd, men det fanns ju annat och Lin åkte Racer för första gången och älskade den! Vi lunchade på Bryggan, och det var för att Jon hade haft tur i Sommarlands tävling på Instagram och vunnit notan för oss. Jättegod mat och trevlig personal. Men nästa gång testar vi nog det nya pizza-stället... Nytt var också att det gick att köpa churros så det åt vi några stycken också när vi mot slutet satt ner för att sammanfatta besöket. Då hade Sia somnat... Samtliga var eniga om att det blivit ett väldigt roligt besök och att den nya showen, Expedition X, var toppen! Den innehöll det mesta: äventyr, spänning, akrobatik, interaktion med publiken, romantik och förstås ett lycklig slut!

Och i och med att det var premiär för Sommarland har vi som vi brukar göra gjort en film även detta år. Nu var det ju inte så mycket som var nytt och det är inte så lätt att filma i vattenparken när det är så många besökare, men det blir en liten inblick i hur vårt besök såg ut. Vi brukar ju satsa på att vara där på för- och eftersäsong för att just undvika allt köande som blir när parken har många gäster. Det är dock inte bestämt när vi ska tillbaka nästa gång. Men i och med att vi har så pass nära så behöver det inte planeras så långt i förväg heller.

Avslutningsvis vill vi gratulera Skara Sommarland som i år fyller 40 år. Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! 


Ian · Isa · Lin · Loe · Sia · Utflykter

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2024
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards