jennyjon - vår vrå av världen

Senaste inläggen

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 23 jan 13:30

Vi hittade inga almanackor som vi tyckte passade barnen så vi hittade en sida där vi kunde lägga in egna bilder och skriva ut, laminera, stansa hål och bunta ihop. De blev ju mycket personligare nu! I Ians är det bara ninjagomotiv, Isa har fått prinsessor och Loes är varvad med allt från Pippi till Babblarna.


Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 22 jan 10:00

Loe har Babblarna som tema på förskolan, ska på musikalen osv. Så vi är lite omringade. Leksaker, plåster, snacks och annat är redan testat. Näst på tur är dessa produkter.


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 21 jan 17:45

Vad kan man hitta på i Karlsborg en fredagskväll i januari? Säkert en hel del, men jag valde kanske en av de mer udda aktiviteterna: tillsammans med ett femtontal andra ur Tibro naturskyddsförening inventerade jag fladdermöss, en tjugoårig tradition i den i år tvåhundra år gamla Karlsborgs fästning.Färden gick genom många mörka gångar, vissa nästan oändligt långa, vissa delvis vattenfyllda och det var lite Indiana Jones-känsla över det hela. Fast facklorna var utbytta mot pannlampor, och i deras sken försökte vi få syn på de fladdermöss som krupit in i springor för att övervintra. Det var inte helt lätt att upptäcka de små liven, säkert missade vi någon men några hittade vi allt. Desto fler stora spindlar fanns det, och på ett ställe hade ett par duvor flyttat in och lämnat en redig hög med spillning nedanför.Inventeringen görs som ett led i forskningen kring fladdermöss, och något som slog mig när jag läste på lite om arten, var hur lite jag egentligen vet om dessa fascinerande djur. Hur som helst var det en intressant upplevelse och något som bara en handfull får göra varje år, då dessa delar av fästningen inte är öppna för allmänheten. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 20 jan 19:18

I eftermiddag visades Bamse och Dunderklockan här i Tibro och barnen såg den. Igen. Var ju innan jul i samband med premiären förra gången, så det var ju ett tag sedan. Lika bra denna gång!

Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 20 jan 12:30

  


Skridskoåkning är ingen favorit hos Ian och Isa men de kämpade på riktigt bra. Nästan så vi hoppades på att Ian skulle ha ramlat lite så vi kunde få reda på om han skulle kunna komma upp själv. Men han höll balansen hela tiden. Isa ramlade några gånger och hon lyckades ta sig upp själv. Loe testade att stå på isen med skridskor på, men några skär blev det aldrig att han tog på egen hand. Han var nog som mest nöjd när han fick bli dragen i pulkan på isen.


  


Vi fick en riktigt fin förmiddag på isen, solen dök upp och sken härligt på oss. Fastän det varit kallt ett tag nu, så hade ändå inte hela Örlen frusit, längre ut från där vi var var det öppen sjö. Vi var dock aldrig oroliga där vi höll till i badviken. Och det hade ju varit trevligare om det hade varit badläge och inte istid...

Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 19 jan 17:01

Och det tog inte emot att hjälpa till att uppmärksamma den dagen... 

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 19 jan 11:44

"Jätteroligt" var omdömet efter att Ian och Isa varit med på sin första lektion på simskolan i Karlsborg. Vi anmälde dem till gruppen Baddaren för det tyckte vi verkade vara en passande grupp att starta i. I denna grupp ska de få vattenvana och simträna. Och redan idag så hade de börjat öva bentag med "groda, sax, klipp" men även lekt pirater. Nu var inte vi föräldrar med och istället fått detta återberättat av Ian och Isa, och de lär sig säkert lättare när vi inte är det heller.


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 18 jan 15:17

Jag hittade rörelsekort som jag skrev ut och lät barnen testa. Fin variation på rörelseuppdragen och det här kommer att bli ännu roligare att genomföra ute i sommar. /Jenny


Ian · Isa · Loe

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se