jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Senaste inläggen

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 16 maj 06:15Simskolan tog slut i förra veckan för Lin, så då kör vi på med nästa aktivitet. Hon ville testa fotboll och lirar nu Blågult i Landslagets fotbollsskola under ledning av Hörnebo SK. Det är fem tillfällen innan sommarlovet och fem tillfällen efter och första träningen var igår. Då var det uppstart med bland annat utdelning av fotbollströja och fotboll. Tyvärr krockar fotbollen med friidrottsträningen på onsdagar men hon kan ju fortfarande vara med där på måndagar och det var ju som sagt bara träning fem gånger. Lin tyckte att det var jättekul och ser redan fram emot nästa gång!

Lin

F

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 15 maj 19:29


Friidrottsträning mellangruppen, friidrottsträning lilla gruppen, fotbollsskola, fotbollsträning och föräldramöte. Så går en eftermiddag/kväll ifrån våra liv.

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 15 maj 15:30

Kritor finns det i mängder här så tipset att göra av med en del på heta stenar togs väl emot. Stenarna värmdes på 100 grader i 30 minuter innan de togs ut för att målas på.

Stenarna fick ligga på en bit gammal vaxduk för det fanns ju en kletrisk. Lin och Sia testade först men även Loe och Isa ville måla och nu har vi några fina dekorationsstenar att lägga ut i trädgården.

Jag var lite orolig att de skulle kunna bränna sig på stenarna men den oron var obefogad. /Jenny


Isa · Lin · Loe · Pyssel · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 15 maj 09:12

Sia fixade besöket hos Folktandvården jättebra. Hon hoppade upp i stolen och visade upp tjugo fina tänder. Med sig hem fick hon den klassiska klistermärkstavlan och efter varje tandborstning ska hon nu klistra ett märke tills de är slut.


Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 14 maj 13:30


Vi har passat på att plocka vitsippor, sätta blommorna i olika vaser med karamellfärgat vatten för att följa dem när de ändrar färg. Vitsippan i blått vatten ändrade färg på bara några timmar.

Jag hade läst tips om att se avsnittet Färgfest med Labba på UR Play för att få förklaring till varför blommorna dricker vatten och på så vis ändrar färg.

Men jag tror inte att Lin tog till sig så mycket om kapillärkraft och det är knappt jag förstår den heller. Men i blomman finns inte lika många vattenmolekyler som i vattnet och naturen vill ha balans så därför kommer det fler vattenmolekyler till blomman. Och nu var ju vattnet färgat.

Men varför det blev med blå färg som förändringen skedde tydligast får gärna någon annan berätta. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 13 maj 21:15

Det behövde inte bli så värst varmt innan tjatet om att ta fram poolen började... Och så fort utbyggnaden av trädäcket var klar var det lika bra att komma igång. Vi märkte ifjol att trädäcket var lite trångt i och med att alla har varsin solstol och sju stolar tar sin lilla plats och så matbord och stolar på det, så en liten utökning fick det bli. En dröm om att byta långbordet och stolarna mot två loungesoffor i ett U finns dock...Poolen sattes ihop och fylldes och från ynkliga tio grader solvärmdes den idag till 17 grader och på kvällen hoppade Lin, Isa och Loe i och efter fotbollsträningen även Ian. Sia ville ju också, men vi tyckte att det var onödigt kallt för henne. Imorgon ska vädret bli ännu varmare så då kanske det kan bli ett snabbdopp. Värmen ser ju ut att hålla i sig och blir det inte så kalla nätter så kommer poolvattnet att stå sig ganska bra. 
Men värmefilten i sängen då? Nej, den är inte borttagen för somliga har knappt tinat upp än...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2024
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards