jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under september 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 september 2010 17:44

Idag hade bonden marknad i Karlsborg och vi var där. Där skedde försäljning av gårdsprodukter, charkuterier och hantverk. Och det fanns även mycket att titta på som hästuppvisning, getter, jordbruksmaskiner...

      

Jon var upp en sväng i skördetröskan och kände sig som den femåring han är...

  

Coola och söta på samma gång - alpackor!

 

Och det här blev dagens fynd på loppisen! 20 kronor för ekhyllan och nu slipper vi (läs: Jon...) åka till IKEA. Hyllan sitter redan uppe i köket. Skickar med en före- och en efterbild. Visst blev det skillnad!

         

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 september 2010 21:28

  

Jon ser film, Nalle ligger och försöker hålla sig vaken, jag ser lite film men nyss var jag runt med kameran. Delar med mig av dessa stämningsfulla fotografier från vår afton. Snart är filmen slut och Nalle ska ut för sista gången idag. Sen väntar sängen och imorgon... Godnatt och sov så sött allesammans. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 september 2010 20:10

Nu är det säsong för färsk majs. En kanske lite bortglömd, men god och färgstark grönsak som används till mycket: flingor, popcorn, bröd, nachos, sprit, te, bränsle... I USA är det den mest odlade växten. Vi i Europa får tacka Christofer Columbus, för det var han som förde hit majsen.

Ikväll mumsade vi, likt Kalle och hans vänner på julafton -ping!- på majskolvar. Jon kokade kolvarna i cirka sju minuter och de blev perfekta! Kokar man dem för länge kan de bli hårda. Vi smörade, saltade och smakade den underbart goda majsen - så krispigt sött!

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 september 2010 20:01

De här benen är Nalles favoriter. Och på Dollar$tore kostar en förpackning med fyra små ben 10 kr, medan man på till exempelt COOP får betala runt 30 kr för precis samma vara.

När vi far upp till Piteå, Dollar$tore finns där, blir det säkert en shoppingrunda för att inhandla lite gott till Nalle. Svärmor har redan viskat i mitt öra att det ligger en massa ben och väntar på Nalle när vi kommer... /Jenny

    

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 september 2010 16:49

   

Andra gången jag vinner gåstavar i år - försöker någon säga mig något...? Idag åkte i alla fall träningskläderna på - och de passade! Det resulterade i en hurtig promenad på 45 minuter. Make och hund tvingades också med på upptåget. Det var ett otränat gäng, säkert med träningsvärk imorgon, som i rask takt tog sig runt i byn. Hmm... 45 minuters promenad måste betyda att jag kan äta minst dubbelt så mycket chips som jag hade tänkt... hmm. Och vill jag äta lite till kan jag bara försöka krångla på mig träningsoutfiten igen - för det var minst lika jobbigt det... /Jenny 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 september 2010 16:37

"ICA's egna varor som vi gjort själv..." Storhandlade på ICA - givetvis. Vi har ju inte missat att det pågår ett lotteri där. Det blev därför några fler varor från ICA:s egna sortiment än vad det brukar. Man kan bland annat vinna en Renault Megane Sport Tourer Flex Fuel och presentkort på Fritidsresor. Vi tänkte knipa minst en bil och ett presentkort.

"ICA's egna varor som är jättebra, ICA's egna varor varenda dag, ICA's egna varor, ICA's egna varor, ICA's egna varor, ICA's egna varor..." 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 september 2010 17:01

Med posten idag kom det nyaste numret av vår favorittidning Härliga Hund. Och det här exet bjöd på ännu roligare läsning än de tidigare...

Två vinster på en och samma sida! Ganska otroligt men väldigt skoj.   

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards