jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under januari 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 januari 2011 08:00

Vi har sett ovanligt mycket film på sistone och den senaste i raden är Vägen med Viggo Mortensen i huvudrollen.

I Vägen får vi föreställa oss när jordens undergång pågår, en postapokalyptisk film. Det mesta av allt levande är dött och endast ett fåtal människor har överlevt. Man får aldrig riktigt reda på vad som har hänt men det mesta på planeten är ödelagt. Och jakten på mat pågår för de som klarat sig.

Bland de få som ännu inte gått under finns en pappa, spelad av Viggo Mortensen, och hans son, vars plan är att kämpa sig fram till kusten för där hoppas de att räddningen finns.

Men vägen dit är kantad av elände och andra människor, en del väldigt onda. Vissa har förlorat allt som kallas mänskligt och mycket otäckt förekommer, däribland kannibalism. Far och son får många gånger fly undan människovargarna medan de ser andra som det inte går lika väl för, utan som faller offer för de som tappat alla humana känslor - det som gör oss till människor.

Till sin hjälp har de två vandrarna en revolver, men endast laddad med två kulor, som de tänkt använda till sig själva om nöden blir större än vad den redan är. En ljusglimt är bland annat när de i all misär hittar en Coca-Cola-burk som de kan avnjuta.

Hela filmen är kantad av ödelagda vägar, hus, bilar och färgtonen för filmen är genomsyrat av ett grådis. I färgstark kontrast mot den dystra sepiafärgen står huvudpersonens tillbakablickar till tiden innan katastrofen.

Viggo Mortensens tärda ansikte säger många gånger allt om den förtvivlan som kommit över jorden. En dyster film om en eventuell utgång när livet börjar ta slut. Ett mycket gripande drama med en fantastisk Viggo Mortensen i sitt esse!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 januari 2011 17:47

 

Den som spar han har. Fjolårets jordgubbar med grädde smakade fantastiskt gott och bidrog till en riktig sommarfeeling. Snart är snön och slasket borta. Snart...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 januari 2011 15:41

Ändlöst med änder i Boulognerskogen... Och där har vi varit idag. Inte i Frankrike alltså, utan i Skövde. Det var fruktansvärt halt överallt där när vi rastade Nalle, men vi tog oss fram som tre Bambis på is och klarade oss utan en enda vurpa.

 

Vi bjöds i alla fall på fint väder under vår stadsparkspromenad.

Vi handlade på Ica Kvantum, ja, det blev sallad igen, och där såg det ut så här utanför. Traktorföraren som kämpade med att få undan den stora vattenpölen på parkeringen tyckte nog inte alls att det var vackert väder... Vi såg även många som skottade av sina tak och balkonger.

  

Salladsbuffén på Ica Kvantum är en ny favorit, och när vi gick förbi Wayne's Coffee på Elins Esplanad kunde vi inte motstå frestelsen från cheesecake-bitarna... En riktigt god söndagslunch, med andra ord. För som det står på väggen inne på Ica Kvantum: "Ingen kärlek är mer äkta än kärleken till mat." (Bernard Shaw)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 januari 2011 19:22

Så här såg det ut den 8 januari förra året. Då var det soligt och temperaturen låg runt minus 20 grader.

Så har det inte sett ut idag... Det har varit någon plusgrad och det har regnat! Usch.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 januari 2011 11:07

I filmen Den bästa sommaren återvänder manusförfattaren Ulf Malmros till sin hemort Molkom. Året är 1958 och de två barnen Mårten och Annika ska tillbringa skollovet som sommarbarn hos den strikte begravningsentreprenören Yngve, fint gestaltad av Kjell Bergqvist. Så sakteliga lär de känna varandra och ett band skapas mellan dem. Men livet i en liten ort är inte alltid så idylliskt som man kan tro...

 

Detta är ett sevärt drama med humoristiskt svarta undertoner. Filmen blev framröstad som bästa svenska film på filmbloggen Fiffis filmtajm, och jag är benägen att hålla med. Kjell Bergqvists karaktär är lika ensam, egensinnig och motvilligt sympatisk som den Jonny Björk han spelar i Bröllopsfotografen, och han bär upp mycket av filmen på egen hand. Fotot är vackert, och filmen lyckas fånga den tidstypiska 50-talskänslan på ett finstämt sätt. Se den, eller se om den! /Jon


Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 januari 2011 18:15

Nalle har anmärkningsvärt mycket burit omkring på sina fågelleksaker på sistone. Ett särskilt intresse har han visat för sin kråkfågel. Vet han något om den mystiska fågeldöden i Falköping? Vad är det han inte berättar? Intrigen tätnar, men vi kommer att gå till botten med det här.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 januari 2011 18:04

RFSU Fresh Massage Oil Honey Melon: en jätteskön massageolja som doftar underbart! 

Den ger en mjuk känsla, kladdar inte, är väldigt dryg och luktar härligt av honungsmelon. 100 ml kostar 77 kr på Shopping4net.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 januari 2011 16:17

Solen sken och friska vindar svepte över Örlen idag. Som gjort för isfiske! Jag tog på mig ryggsäcken med alla grejer, inklusive isdubbar och räddningslina, och tillsammans med Jenny och Nalle pulsade vi genom snön ut på isen.

 

Borren var slö (eller var det kanske borraren som var svag?), men till slut blev det hål i isen, som var några decimeter tjock.

Nalle tyckte att det var konstigt att vi kunde springa omkring där vi simmade i somras, och tänkte krafsa upp ett eget hål för att kolla var vattnet blev av. Efter ett tag gav han upp denna aktivitet och lade sig bredvid mig för att vakta på fisken. Tyvärr var den inte på hugget idag, men det blev rosiga kinder och frisk luft i massor. Precis som det ska vara! /Jon

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se