jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under januari 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 januari 2011 18:16


   


 
 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 januari 2011 16:44

Nämen, vad säljer de i affären nuförtiden egentligen? Hihihi. Nej, vi köpte inga sådana... Vi har så det räcker och blir över.

Det blev en sväng in till Skövde idag för att uträtta några ärenden och göra en utflykt till Silverfallet. Vi gick omkring i affärerna men eftersom vi egentligen inte var ute efter något så hittade vi heller ingenting.

Istället körde vi upp på Billingen, förbi den jättehöga TV-masten, vidare ut på "Raka linan", vägen mellan Skövde och Lerdala. Cruisade runt i Lerdala på jakt efter Marcus Hellner, men han syntes inte till.

  

Den här underliga skylten såg vi längs vägen. Har inte den blekaste aning om vad som menas med den. Fritt fram för förslag!

Solen tittade fram när vi kom till Silverfallet och Nalle hade roligt i snön, och gillade promenaden i den nya miljön. 

Silverfallet-Karlsfors är ett naturreservat med ett imponerande vattenfall när Karlsforsbäcken faller 60 meter mellan olika avsatser. Nu var det vackert isigt i ett fint vinterlandskap.

Framåt sommaren planerar vi att besöka området igen, då har bäcken helt torkat ut, men runt omkring bjuds det på en härlig naturupplevelse med en rik flora.

Väl hemma njöt vi av medköpt sallad - som har blivit en riktig favorit. Det hade vi verkligen förtjänat efter den långa naturstrapatsen. Och nu ska vi mysa i soffan och heja fram Färjestad till seger mot Frölunda. Heja, heja!

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 januari 2011 16:36

Så här började helgen! Jon kom hem med gottigottgott från Huldas café i Karlsborg. På förpackningarna hade han skrivit fina meddelanden och poängterade att det är en ängel i högra hörnet och inte Batman-symbolen...

På bilden syns också den smarriga mangomoussen som är slut nu. Tur att det finns mer att köpa om man skulle vilja köpa mer om man inte redan har gjort det... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 januari 2011 14:05

     

Snacka om karaktär... I lördags var vi hos min faster på kalas och fick så underbart goda efterrätter, speciellt moussen med mangosmak. Då kom vi överens om att inte köpa hem någon utav dessa mousser, för då skulle vi bara äta upp dem. Glufs, glufs! Och vi har gott att äta så det räcker och blir över.

Nu, mindre än en vecka senare, står det mousse i kylskåpet och kallnar. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 januari 2011 13:47

Mamma tyckte nog att det såg härligt ut på bilderna på mig och Nalle på isen igår för idag ville hon ut lite med sin "kick" och glida fram. Swisch! Lite blåsigare och disigare idag men fortfarande jättefin is.

Efteråt hade jag turen att bli bjuden på lunch. Mamma hade hittat indisk mat när hon varit och handlat: samosas och onion bhajis. Aldrig hört talas om dessa förut men det var spännande att vidga mina smaklökar. Riktigt gott!

Jag hjälpte henne med att starta upp en tävling där man kan vinna en distanshealing på hennes blogg. Gå gärna in och kika: http://kristinakicki.bloggplatsen.se/ 

Pappa och min lillebror for till Leksand idag för hockeyhelg och ringde från Ludvika för att berätta att de följt min order och varit in på DollarStore och köpt en massa gott till Nalle. Det tackar vi för, för hans favoritben tog slut häromdagen. Voff! Lyllos alla er som har DollarStore nära... /Jenny

   

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 januari 2011 17:42

Jag blev så fruktansvärt sugen på marsipan, så nu har jag suttit och ätit. Lite. Hade jag varit ensam hade jag säkert suttit och gnagt på korven, men nu fick jag allt lov att uppföra mig lite civiliserat och skära upp marsipankorven i skivor.

Är ett marsipansug fullt normalt? Antagligen inte. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 januari 2011 17:09

När jag stod i fönstret och tittade på rådjuren kom en bil och de blev skrämda. Och inte av vilken bil som helst, utan av en polisbil. Jag kommer inte ens ihåg när jag såg en polisbil här senast så det kändes lite skumt.
Jag trodde att den skulle åka iväg men när jag hämtade in posten såg jag den stå på busshållplatsen framför huset. Det hela kändes olustigt...
Ytterligare lite tid passerade och jag gick ut för att titta efter rådjuren men gick rakt på en polisman. Jag visste inte vad jag skulle säga så jag frågade om han hade sett rådjuren och det hade han ju gjort, han berättade att de försvunnit när de kom körande.
Vi stod där ett tag och pratade och han undrade bland annat om jag bor här, och sedan undrade han:

Hur är det här då, är det lugnt här?

Jag ville svara:

Till skillnad från när då?

Polisen var här av en anledning, det var uppenbart, men jag svarade något om att Nalle är väl den som håller mest låda i vårt hus.
Sedan kom en bil körande på vägen och i samma stund kallade polisbilen på polisen som jag pratade med, och sa något om bilen, även om de kallade bilen vid fel märke... Från köksfönstret såg jag tidigare den bilen stå och vänta, på ett ställe som man normalt inte står och väntar på.
Jag fick aldrig reda på vad det var polisen gjorde här, eller om den bilen var inblandad, även om den verkade misstänkt, och att polisen sa något om att det var den de letade efter när han gick iväg.
Det hela kändes väldigt olustigt och minnena från tiden då vi bodde i Tibro väcktes.
Att en ung tjej blev brutalt mördad i Hjo i ett kusligt rollspel, och att hennes lilla barn fanns i lägenheten, har väl många hört - en mycket obehaglig historia. Han som begick det här hemska brottet bodde då i samma byggnad som vi gjorde, bara en annan trappuppgång men vi delade tvättstugan i källaren. Vi brukade se honom, ibland betjänade jag honom på jobbet, vi hälsade på varandra och sedan kom allt det där otäcka som han gjort fram. Expressen ringde hem till oss och Aftonbladet stod och pratade med oss i fönstret... Det var en väldig röra även om inte vi på något vis var närmast berörda.
Att polisen var här idag kan ju inte ens, får vi hoppas, komma i närheten av något liknande för Fagersanna är min lilla idyll - här händer inget hemskt. Eller? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 januari 2011 15:38

Tja, vem vet...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se