jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under januari 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 januari 2011 17:59

Det har varit segt med vår platespotting på sistone. Det är inte många nummer framåt det har rört sig men idag såg vi äntligen 389 och då körde vi direkt till där vi visste att 399 stod. 400 nästa...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 januari 2011 16:09

Blåbärspaj på bären som Jon plockade i somras när jag och Nalle satt och tittade på. Tror att jag kände igen ett utav bären...

Har man bara blåbär är det här ett väldigt lätt recept som jag fått av min farmor:


Deg

4 dl vetemjöl

2 msk socker

150 g smör

2-4 msk vatten

 

Fyllning

Ca 3 dl blåbär

3/4 dl socker

 

Smörj en form och blanda ingredienserna till degen. Spar, om du vill, en bit deg till garnering. Lägg degen i formen, fyll på med bär och socker. Garnera och grädda i ca 30 min i 200 grader mitt i ugnen. Servera med glass eller grädde.

 

Hoppas att ni vågar prova, för pajen är enkel och jättegod! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 januari 2011 15:47

Gräddbergbakelse med smygreklam för Coca-Cola.

Jag och Nalle tog en långpromenad i rask takt på förmiddagen och hann bara innanför dörren innan pappa ringde och bjöd hem oss på fika. Det kunde vi ju inte motstå. Det blev minigrisöron till Nalle, som fick bära med lite grejer i klövjeväskan åt mig.

Nalle blir alltid så stolt när han får bära sin klövjeväska.

Jag hade lovat att hjälpa mamma med att lära henne (igen...) att lägga in bilder i datorn för att sedan kunna ladda upp dem på hennes blogg, så vi tog tag i det efter fikan. Och det blev en utmaning som krävde en ängels tålamod, och jag är ingen ängel...

Mamma kämpar med uppladdningen av bilder till sin blogg: kristinakicki.bloggplatsen.se

Först blev det en komprimerad fotokurs som även den tog sin lilla tid, innan vi kom igång med resten. In med bilderna i datorn och sedan till Bloggplatsens server - det låter ju så lätt men...

Runt tre timmar tog det och jag fick bita mig i läppen många gånger och ta några powerbreaks och titta på ekorren utanför och stirra in i eldstaden för att lugna mig och inte bland annat skrika: "Hur svårt kan det vara?!"

 Rogivande eldning i kaminen och söta ekorren vid fågelbordet.

Och jag lär få komma tillbaka och repetera alltsammans många gånger innan det sitter... Pappa förvånade och passade på att låna vår kamera och knäppte den här bilden på Nalle. Den blev ju riktigt fin!

En drömsk Nalle håller koll vid fönstret.

Väl hemma satte jag genast igång med att göra blåbärspajen som jag lovat Jon att jag skulle göra. Den är i ugnen nu och den ser jättesmaskig ut! Det blir en välförtjänt belöning för mitt pedagogiska arbete. Kanske borde äta någon mat också, det föll bort i all denna villervalla. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 januari 2011 16:30

  

Vår snygga takboxvinst! Under en väldigt lång tid drömde vi om just en sådan här taxbox (eller möjligtvis en med Coca-Cola-motiv...) och nu när den är vår ska vi sälja den. Lite synd, för chansen att vi vinner en till är nog ganska liten. Men vi trivs med den lilla Thule-boxen vi har. Skulle vi däremot inte få sålt den här snyggingen hamnar ju allt förstås i ett helt annat ljus. Tror att vi sätter utgångspriset: 1 000 000 000 kr...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 januari 2011 16:15

Som så många andra deltog vi i Keldas Soppjakten. Vi letade soppor högt och lågt på webbsidor och lyckades hitta alla de gömda sopporna, med lite hjälp. Det gav utdelning i en hel del soppcheckar.

Vi har köpt sorterna: Grön sparris, Mild tomat och Thaisoppa.

Jag provsmakade tomatsoppan idag och för att vara soppa smakade den helt okej. Men soppa är fruktansvärt tråkigt att äta så jag orkade inte äta upp de tre decilitrarna. En burk kostar ungefär 30 kr i affären och det skulle jag ju då aldrig betala! Lägg till några kronor och du har en hel pizza...

Jon gillade också tomatsoppan, med krutonger i locket. Han hade frestat hela matsalen på jobbet när han värmde och åt den, den luktar mycket gott! Thaisoppan, med nudlar istället för krutonger, föll honom inte i smaken och bäst tycker han om sparrissoppan som också har krutonger som tillbehör. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 januari 2011 07:43

I dag står det tråkiga saker på dagens att göra-lista. Det ska köras några maskiner tvätt, det behöver också städas med mera... Bäst att vi piggar upp oss med en rolig historia!


En bonde står och passar en stor flock med får som betar på kullarna. Då kommer det plötsligt en splitter ny BMW på vägen nedanför. En kille i Broni-kostym, Gucci-skor, med Ray Ban solglasögon och en YSL-slips sticker ut huvudet ur bilen och ropar till bonden:

- Om jag kan räkna ut hur många får du har på betet, kan jag ta med mig ett av fåren då?

Bonden tittar på killen och på den spridda flocken med får och svarar:

- Det är OK för mig!

Killen kör fram sin BMW till bonden, tar fram en Dell Notebook som han öppnar på motorhuven. Med hjälp av Nokias senaste 3G-telefon kopplar han upp sig mot en NASA sida på Internet. Med GPS hämtar den exakta positionen och matar in den i en Nasasatellit som skannar betesområdet med en högupplösningskamera.

Efter en stund öppnar han den digitala bild han fått med mejl, importerar bilden till Adobe Photoshop, fixar till den lite och skickar den till Image Processing Facility i Hamburg.

Inom några sekunder får han ett nytt svar per mejl där står det: Picture processed and data stored. Så loggar han in på en MS-SQL databas via ODBC och kopplar upp ett Excel dokument med flera hundra avancerade formler.

När detta är gjort kör han all data med e-post till en Xircom och på ett ögonblick får han respons. Avslutningsvis skriver han ut en 150 sidors 4-färgs rapport på sin minimala HP Colour LaserJet och kastar ett öga på den sista sidan:

- Du har exakt 1586 djur säger han.

- Det stämmer, säger bonden, så du kan ta med ett av fåren.

Så tittar bonden på när killen går runt för att välja ut ett av fåren som han sen jobbar hårt med att få ner i bagageutrymmet på BMWn.

Då säger bonden:

- Du, om jag kan säga exakt vad du jobbar med, kan jag då få tillbaka fåret?

Killen tänker en stund på detta och säger att det är OK.

- Du är konsult, säger bonden.

- Det stämmer, säger killen! Hur kunde du veta det?

- Det var inga problem, säger bonden. Du kom hit utan att någon bett dig. Du tar betalt för något som jag redan visste, på en fråga jag inte ställt. Dessutom har du ingen aning om hur den här branschen fungerar! Så var nu snäll och öppna bagageluckan och ge mig tillbaka min border collie.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 januari 2011 07:38

QUIZ :   
            
ÄR DU MAN ELLER KVINNA?   
 
OSÄKER? 
   
Ta reda på det lite längre ner...
  
 
  

 

 

 

 

 

 


  
  
  
  


  
  

 


  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
INTE HÄR, KNÄPPSKALLE !!!      

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se