jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under mars 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 mars 2012 14:00

Bäst
Ultraljudet!


Sämst
Krånglet med att lämna tillbaka det trasiga löpbandet och
att fästingarna redan börjat komma.


Citat
"Jag har minsann fem fingrar och tår!"
/Jon


Godast
Sallad från Prima!


Roligast
Att snabbt få träffa Jons pappa Folke när hans tåg stannade i Skövde och att Nalle fick sin nya ramp från Canicatt.se.


Tråkigast
Bilreperationen och servicen som kostade 9 000 kr...


Bästa köp
Fler mammakläder: byxor och tights.


Låt
Vincent Pontare - The moment I met you
Mycket passande låt den här veckan och klippet är från förra sommarens Rix FM Festival som vi var på i Trollhättan:

 
"The moment I met you
That moment I forgot about everything I've been through
Tell me how could that be, hey baby
Guess we both know
I'd follow you wherever you go"


Veckans ord
Soloterrorist - benämningen på till exempel galningen Anders Behring Breivik.


Film
Crazy stupid love


Favoritgott
Cheesecaken på Espresso House - så ska cheesecake smaka!


Vill
... att det ska hända något stort och bra!


Surt värre!
Dietistbesöket som aldrig blir av...

och om det inte blir vinst i Jeansspelet som Jenny kämpat med.


Dummast
Dödshotas för orakade armhålor... Dummare än dummast!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14523495.ab


Veckans bild

 
Förväntningar på nästa vecka
En lugn och solig vecka.


Helgplan
Helgen inleds tyvärr med begravning och avslutas
med övergång till sommartid. Och ingen lön förrän på måndag - trist...
 
Övrigt

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 mars 2012 20:40

Tacomys och film - perfekta receptet för en härlig lördagskväll! Maten var god och filmen var överraskande bra. Vi streamade dramakomedin Crazy stupid love från Headweb. Huvudrollerna spelas av Steve Carell, Ryan Gosling, Emma Stone och Julianne Moore.

I en utav rollerna syns också Analeigh Tipton. Och hon såg så bekant ut, men vi kunde inte placera henne tills vi såg på IMDb att hon var en av modellerna i en säsong av Top Model. Där kom hon trea, och har nu inlett en lovande skådespelarkarriär. Ja, vi följer Top Model lite grann... Säsong 16 har just börjat!

Filmen inleds med att Emily (Julianne Moores karaktär) dramatiskt begär skilsmässa från Cal (Steve Carell) efter att ha varit gifta länge. Cal tar det mycket hårt för Emily är ju hans själsfrände. Han får hjälp att hamna på fötter, eller vad man nu ska kalla det, av Jacob (Ryan Gosling) och blir en riktig casanova.

Den här filmen har mycket charm och många roliga och fina scener och manuset är mycket välskrivet med flera intressanta twists. Crazy stupid love rekommenderas massor! Med eller utan tacomys...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 mars 2012 08:30

Jag hittade den här kinesiska kalendern som ska avslöja barnets kön. Genom att avläsa moderns ålder när babyn blev till, och i vilken månad befruktningen skedde. Ni som vet detta får gärna lämna en kommentar om denna kalender verkar stämma. Säkert gör den inte det, men lite intressant är det. För oss lutar det åt en flicka i alla fall. /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 mars 2012 08:26

Helt plötsligt är jag den som äter flest "mediciner" här. I och med järntabletterna slog jag både Nalle och Jon, fast de måste ju ta sina mediciner för resten av deras liv.

Nu tar jag folsyra, järntabletter och även de receptbelagda B12-pillrena. Järntabletterna (samma som Jon får när han lämnat blod) har jag just börjat med och vet inte hur jag kommer reagera på dem. Jag har hört att man kan bli väldigt trög i magen.... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 mars 2012 22:30

Oj, det blev en lång eftermiddag. Vi for till Julas kundservice som ligger i centrallagret en bit utanför Skara med löparbanan som inte fungerar så bra längre. Vi lånade ett släp och åkte dit. Seg resa. Sex mil som tog lååång tid. Och väl där hade de som arbetar på kundservicen gått hem. De slutar fyra, fastän de på telefon sagt fem... Hmmm.

Så vi fick gå in på huvudkontoret och be om hjälp där. Någon hjälpte oss och nu är bandet inlämnat. Efter det for vi till Skövde och ett apotek för att köpa järntabletter. Barnmorskan sa på telefon när jag pratade med henne sist att de brukade rekommendera att börja med det i samband med ultraljudet. Jag hade ju tänkt fråga dietisten om detta, men det sket ju sig...

Men innan vi kom fram till apoteket hade jag spytt i bilen igen. Hade tur även denna gång och fick upp en bajspåse i tid. Förstår inte var denna åksjuka kommer ifrån! Två dagar i rad nu. Trist men tömningen av magen gjorde mig hungrig och vi for till Prima och köpte hämtmat. Och Slejman Karadag själv, han i Biggest loser, plockade ihop våra sallader.

Hemåt igen, men då ringde Jons pappa och berättade att han satt sig på nattåget mot Norrland och hade just lämnat Göteborg. Eftersom vi ändå var i Skövde for vi till Resecentrum och inväntade tåget. Tåget var givetvis försenat så det blev ett ännu hastigare och lustigare stopp, men vi hann säga några ord - och visa upp den lilla magen för en blivande farfar.

Nästa försök att ta oss hem gick bättre. Vi lämnade av det lånade släpet men under hemresan hade mamma ringt och ville bjuda Jon på tjälknöl. Jon lever efter mottot att inte tacka nej till mat och att inte slänga mat så då hamnade vi där. Jag åt min sallad och mamma, pappa och Jon njöt av älgköttet.

Det blev en lite senare eftermiddag och kväll än vad vi brukar göra, men vi hann ju med mycket. Både roligt och tråkigt och nu väntar en skön säng. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 mars 2012 08:11

Den 20 februari hade jag tid hos dietisten men då var hon sjuk. Ny kallelse till idag men återigen är hon sjuk. Sanslöst! Nu bad jag Vårdcentralen lämna ett meddelande till henne att ringa upp istället när hon kommer tillbaka. Annars måste jag vänta nästan en hel månad på nästa kallelse. Jag har ju hunnit samla på mig en del frågor och ännu mer vill jag få det här undanstökat någon gång. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 mars 2012 17:15

Nu har vi varit på det efterlängtade ultraljudet och hade vi bara fått hade vi legat kvar hela dagen och tittat på den lilla varelsen i magen. Så fantastiskt att se, men ändå så overkligt. Att den där lilla människan ska finnas i mig?!

Förut har det inte känts så verkligt men nu har vi sett bebisen och allt som barnmorskan kunde se såg bra ut. Hon visade oss hjärtat, hjärnorna, urinblåsan, ryggraden och annat. På en fot kunde vi faktiskt räkna till fem tår för det syntes så tydligt.

Vad hon inte berättade var om det är en pojke eller flicka, och bilderna som vi fick verkar inte avslöja så mycket heller. Men att veta att allt ser bra ut just nu är massor värt!

I magen finns en frisk liten bebis som hittills verkar ha utvecklats precis som den ska. Men när det kom till att fastställa hur långt gången jag är dök förvirringen upp igen. Det går inte att räkna från senaste menstrautionen för då skulle jag vara i vecka 20 och det stämmer inte. Men att säga att vi just gått in i vecka 17 kan stämma. Vi fick i alla fall datumet 25 augusti som beräknat förlossingsdatum, fast det där är ju inte så säkert. Säkert är dock att det är en evighet till augusti och att vi hör till få som just nu vill att sommaren ska gå fort! (Och att jag kräktes i bilen (i påse) på hemvägen är också en annan historia...) /Jenny

 

Vi fick med oss dessa fyra bilder hem på babyn:

Ja, så här såg den lilla, eller lille ut.Barnmorskan erkände att hon var fotfetischist och vi fick en fotbild.Här vänder babyn bort huvudet. Tröttnade väl på allt stök och bök... 

Nästan hela babyn med på bild. Ser fram emot live-versionen!Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se