jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juni 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juni 2013 12:58

På granngården gräver den intressanta skopan och Ian tittar på...

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juni 2013 22:07

Är det inte olagligt redan?!?! Jo, det skulle man ju kunna tro, men det är det faktiskt inte. Bara om man kunnat bevisa att djuret lidit fysiskt eller psykiskt har det gått att anmäla. Något som ibland kan vara svårt att få fram underlag för.

Men nu är det äntligen på väg en lag som gör att all sex med djur förbjuds. Men lagen föreslås träda i kraft först den 1 januari nästa år. Att vissa självklara saker ska behöva ta sådan tid!

Mer text finns att läsa här: http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1738423-sex-med-djur-forbjuds

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juni 2013 20:00


Idag har vi ringt (heter det så...?) vårt första samtal med Skype. Hur moderna är inte vi nu då...? ;) Skrivmoster var snäll och ställde upp med att titta på oss ett tag så vi kunde undersöka hur det fungerar.

Vi beställde ett par kameror häromdagen som kom idag. Tanken är att Ians farmor och farfar ska få en av kamerorna så vi framöver kan skajpa med dem så att de får se Ian lite oftare än vad det blir nu.

Det är inte samma sak som att ses i verkligheten förstås, men det här är ett bra alternativ för oss. Hoppas att de kan klura ut hur man gör...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juni 2013 10:30

När jag surfar in på Aftonbladet på morgonen går det att läsa om nyheterna som rapporterats in när jag sov. Sov?! Här var det ingen som sov så mycket i natt. För klockan tjugo över ett ringde det på ytterdörren. Jag och Jon hann båda halvvakna uppfatta ringklockan, men Nalle var på hugget och var redan skällande halvvägs framme vid dörren. Fast han legat och sovit. Och det gjorde Ian innan den här påringningen också, men vaknade och var jätteledsen. Vi gick inte och öppnade dörren, för man vet ju inte vad det kan röra sig om. Vi kollade från köksfönstret men kunde inte se till någon. Vad vi dock kunde se var att vår kruka med en båge och skylt med texten Välkommen var borta.

 

Vi var ute och kikade och Jon träffade några killar som berättade att det var studentfest nere på Ånaplan. Antagligen hade vi fått ett obegripligt fyllebesök... Efter detta var det lite svårt att få alla att somna om. På morgonen tog jag ut Nalle för rastning och för att leta efter krukan.

 

Vi hittade festspår på Ånaplan men inte vår kruka. Den återfann vi istället slängd utanför ett hus längre upp på gatan. Allt, kruka och plastblommor, låg då på samma plats, till och med stenen som vi använt som tyngd fanns där.

 

Att det ska vara så svårt att hålla isär vad som är sitt och vad som är någon annans. Det här var ju ingen dyr grej, men det är inte det som det handlar om. Och sedan ringa på dörren - det var nästan det mest irriterande i det hela! Men Nalle fick dem att försvinna fort. Bra vakthund vi har! Hoppas verkligen att det inte blir någon repris på fredag... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juni 2013 17:00

Så glad man blir när någon tänkt på en och gjort sig besväret att skicka paket till en. Det har hänt oss! Och vi älskar ju paket.

Från snälla I hemmets lugn kom det idag ett paket med en massa saker i. Någonting för oss alla i hushållet! Ian ska leka med Nicke Nyfiken, även om han uppskattade smörknivarna mest just idag...

Det låg godis till Nalle i också som vi tänkte ge till honom på hans födelsedag nästa vecka. Jon ska provsmaka en kyckling, jag och mina torra händer fick en handkräm och badbollen var superläcker: en Löfbergs Lila-boll! Det var en massa grejer helt enkelt.

Vi tackar så hjärtligt och uppskattar verkligen att du skickade det här paketet till oss! Goodiebagen till oss från I hemmets lugn: Och så här väldans glad kan man bli om man får något från I hemmets lugn...


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juni 2013 16:34

Vi skulle inte handla mycket på COOP så någon stor vagn behövde vi inte, så det fick bli en bilvagn. Dessa fordon var dock stöldbegärliga så man fick hämta ut särskild polett vid kundtjänst och lämna vissa personuppgifter... Vi tyckte att det var lika bra att låta Ian åka nu. Nu när han inte kan tjata till sig en tur, och inte bli hysterisk när man är färdighandlad. ;)

 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juni 2013 16:20

... innan sommaruppehållet var vi på idag. Vi får väl se om de hinner starta upp igen innan Ian fyller ett år, för annars var det sista gången på babyleken för honom. Jon hade möjlighet att följa med den här gången också. Jag tycker att det är roligt att Ian kan leka i grupp med sin pappa också, och så får jag ju vila lite. För det blir en del lyft och bärande. I lokalen satt en affisch med serierutor uppsatta, dessa gick vi igenom på föräldraträffarna minns jag. I höst när källarrenoveringen ska fortsätta får Jon gärna visa sin kärlek med att riva en vägg... ;) /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juni 2013 08:22

Nio månader som varit helt olikt några andra i vårt liv.

Jobbigt är det ibland, men för det mesta är det helt fantastiskt! ♥

Ian

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se