jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under oktober 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 oktober 2013 20:46


Vart man än går är dessa med oss och vi påminns om livet hemmavid.

För ni vet väl om att gröna gubbar-knapparna kommer ifrån Tibro - precis som vi!!!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 oktober 2013 20:43

Vi bor inte på det här hotellet, men trappen kom med på bild ändå.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 oktober 2013 20:40

I Sundsvall heter laget i basket Sundsvall Dragons och de har vunnit ett och annat SM-guld. Därav invasionen av drakarna i staden. Skönt att ha fått det frågetecknet uträtat. :)


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 oktober 2013 17:30

Ja, Jon hittade jag ju inte alldeles runt knuten precis. Han kommer lite längre bortifrån och sålunda också hans familj. Den här helgen är det tänkt att en liten släktträff ska bli av och då var det bara att förflytta sig lite. Fast vi nöjde oss med 61 mil norrut, det vill säga halvvägs hem egentligen för Jon.

Färden innebar resemat: frukost på McDonald's i Västerås och lunch på IKEA i Valbo.


   


Resan gick faktiskt mycket smidigare än vad vi vågade tro. Ian blev lite rastlös ibland men sov också en stor del av bilresan. Det blev några stopp och aktivering i bilen, och sedan underlättade det att vi kom iväg så pass tidigt som vi gjorde. Vi fick väcka stackars liten. Undrar om vi har gjort det någon gång...? ;)När vi började se skotermarkeringar, skotersläp, skyltar från vägen om rökt fisk, tunnbröd och hjortronsylt gick det inte att ta miste på att vi var på nordligare breddgrader.


 


Hotellrummet är jättefint och faktiskt större än vi trodde. Skönt när man kan få lite svängrum. Det kommer dock att bli lite märkligt att gå på toa och stänga om sig med en frostad glasdörr...

Vi har varit ute en sväng och bekantat oss lite med Sundsvall. Och det dräller av färgglatt målade drakar här. Vet inte riktigt varför men de är verkligen skojiga inslag i stadsbilden.Förutom frukost, gratis internet och andra trevligheter står hotellet också för lite kvällsmat. Och den ska vi självklart testa. Smidigt med mat på hotellet, sedan får det bli en tidig kväll. Vi har varit på resande fot större delen av dagen och imorgon dyker ju "resten" upp. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 oktober 2013 20:16

Men han vet hur Nalle låter i alla fall. Sötnöten!

Ps. Nalle kan skälla också. ;)

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 oktober 2013 17:45

Vi tävlar inte så mycket längre och sålunda vinner vi inte så mycket heller. Men en film har det blivit i alla fall. Den lilla sjöjungfrun på blu-ray och special edition. Riktigt skoj, för det här är ju en riktigt bra film!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 oktober 2013 19:30

Som nybliven småbarnsförälder blir man snart varse om att allt är en potentiell dödsfälla... Nåja, kanske inte allt, men nu kan ju Ian krypa, klättra, klänga och gå lite grann, han är snabb som en liten iller och når allt högre upp och längre bort. Och allt är intressant!

Därför passade det fantastiskt bra att Familjecentralen i Tibro, tillsammans med Röda Korset, ordnade en kurs i första hjälpen med inrikting mot små barn. Utbildningen var uppdelad på två onsdagskvällar, tre timmar varje gång, och vi var ett dussintal småbarnsföräldrar som uppmärksamt lyssnade på vad utbildaren Håkan hade att lära oss. Vilket var en hel del.

Mycket var nytt för mig - eller åtminstone förändrat. Till det bättre, ska tilläggas, för nu är många moment och bedömningar förenklade, vilket gör att man i en stressig akutsituation snabbare kan komma igång med det viktigaste: att rädda liv. Håkan var en väldigt duktig utbildare med mycket humor och kunnande. Tiden gick därför som vanligt, när man har en sådan lärare, alldeles för snabbt.

Nu hoppas jag att jag aldrig behöver använda mina nyvunna kunskaper, varken här hemma eller annars. Men ifall något otäckt någon gång ändå händer vår lille livsfarlige "upptäcktsresande", är vi förhoppningsvis lite bättre förberedda. Vi vill ju trygga hans uppväxt tills den dag han kanske blir en upptäcksresande på riktigt. Fast då får vi nog låta några andra skyddsänglar ta över heltidsjobbet... /Jon

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se