jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under januari 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 januari 2013 13:16

Tjugo personer svarade i röstningen om hur synen såg ut på amningen och här är resultatet:


Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 januari 2013 18:16

 

Igår var det fysiska aktiviteter som vi höll oss med, och idag har vi istället mest hållit till i köket. Vi fick äntligen till en omgång macarons, något som vi pratat om att göra jättelänge. Det hade börjat sina med bullar i frysen, så några sådana bakades också. Och så åt vi ju mat... Ugnen fick verkligen bekänna färg. Allt blev mycket lyckat! Nu har vi dessutom nystädat. Vi känner hur sinnesfriden börjar lägga sig efter allt måste-få-undan-jobb som vi gjort på sistone.

De behöver väl inte vara runda...? :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 januari 2013 18:11

 

Ian sprattlade och lät som vi aldrig hört honom låta tidigare medan konståkarna skrinnade. :)

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 januari 2013 19:24

Sköna slantar ramlade in på ett hårt tärt januarikonto, och idag hade jag strategiskt nog tagit ledigt från jobbet - för att jobba! Efter en stor, stadig frukost ("tänker han aldrig lämna bordet??" tänkte nog Jenny) hyrde jag ett grindsläp och påbörjade min turné.

Eftersom året hittills varit rätt så kallt har vi eldat en hel del. En pall med pellets inhandlades därför, och Jenny hjälpte till att bära ned säckarna i källaren (ibland tog hon två säckar samtidigt!). Det gick som hejsan, och på rekordtid var allting prydligt staplat.

Det sista av den gamla björkveden värmde oss och kråkorna igår kväll, men pengar bytte ägare och två pallar ved hamnade på släpet. Med Ian som övervakande arbetsledare i barnvagnen, travade Jenny och jag veden i boden. Även detta gick i ett huj - och det är ju alltid roligare att göra saker tillsammans, även halvtråkiga sådana.Återstod bara att köra material från källarrenoveringen till återvinningscentralen innan släpet fick ta helg. Det var skönt att rensa ut lite skräp och fylla på förråden. Det behövde vi ju förresten göra i kyl, frys och skafferi, så det blev en tur för oss till Ica också. Jenny har dessutom busat med Nalle i trädgården, fyllt på mat till alla frusna små pippifåglar (samt en eller annan inte så liten kråkfågel), matat och passat Ian, varit upp och ned till tvättstugan som en jojo, och snart är all tvätt färdig. Japp, hon har verkligen kört extra hårt idag. En stackars äkta make har haft svårt att hålla jämna steg...

Nu sprakar åter en värmande brasa i den öppna spisen och snart är det dags för att gnugga sina geniknölar i På spåret. Hög tid för fredagsmys! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 januari 2013 19:05

Imorse visade termometern på minus 19,2 grader och den fuktiga kylan har hållit sig i de nedre tiotalet större delen av dagen. Råkallt som bara den, och det är inte bra för en gammal hunds stackars leder. Men ut måste han ju, gubben vår. Turligt nog har vi ett tjockt och fint vintertäcke till Nalle så att han kan patrullera sitt revir även en bister vinterdag som denna.


Två påpälsade coolingar.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 januari 2013 19:30

Idag har det rullat på bra för Ian, och då menar jag inte bara från rygg till mage som han gör ganska ofta nu. Natten var dock inte en av Ians bättre. Han var vaken tre gånger och det var länge sedan, för det brukar bara röra sig om två. Andra gången var dessutom inte långt efter första och då var jag knappt vaken men vill mig minnas att jag fick till en amning i sängen ändå. :)

På förmiddagen var vi i kyrkan och Ian sprattlade så ledaren sa att hon trodde att han skulle vilja dansa till sångerna. Och på sitt sätt gjorde han kanske det också. Han var på jättebra humör - så glad så, lillekillen!

Vi fick ett mitt-på-dagen-brejk och tog det lite lugnt innan vi for till badhuset i Karlsborg för att Ian skulle få bada i en bassäng aningen större än badkaret. Vi plockade upp min lillebror på vägen som också ville med.

Att Ian gillar vatten upptäckte vi ganska tidigt men det är ju en sak att bada honom hemma. Det här var lite omständigare före och efter badet men det var inga sura miner där... fastän han vid ett tillfälle rullade runt på handduken på golvet - ända in i kaklet om man säger så. :)

Just på torsdagseftermiddagarna är barnbassägen uppvärmd till 34 grader och mellan tre och fem är den öppen för barn som inte är äldre än tre år, men värmen i vattnet håller i sig ända till halv åtta och då får även äldre barn bada. När vi kom dit var det tomt och det dök inte upp några barn alls så det kändes lite lyxigt att ha hela dammen för oss själva.

Inte helt oväntat tyckte Ian om det här, så vitt vi kunde förstå i alla fall. Han plaskade runt efter förmåga och såg så nöjd ut. Ian har förresten upptäckt sin tunga så det är mycket tunga ut just nu. :)

I vatttnet roade vi oss med allt från ringar till vattenkanna... och jag badade faktiskt också även om jag är en riktig badkruka annars. Men i barnbassängen var det ju så pass varmt att till och med jag vågade mig i. Ian kommer att öppna många dörrar till varmare vatten för mig...

 

Jon är ju lite av ett vattendjur och han och Ian roade väl sig mest...

Och Jon missade ju sången i kyrkan där vi bland annat, efter mammas special request sjöng Ians favorit just nu: En kulen natt. Denna miss togs dock mycket passande igen i badet. Så vill ni höra Jon sjunga... med en gul ring på huvudet... för en glad unge, så är det bara att klicka igång klippet nedan. Vi hade badkameran med oss och där är tyvärr bild- och ljudkvalitén inte den bästa men det kanske kvittar.... ;) /Jenny

Ian

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se