jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under januari 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 januari 2013 13:22

Namnet Ian finns inte med i almanackan, men idag har Helena gjort oss uppmärksamma på att Bolibompa har en egen namnsdagskalender med lite ovanliga namn. Och idag är det Ians namnsdag!

 

Grattis på Bolibompanamnsdagen, Ian!


Tack Helena för att du berättade detta för oss. :)

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 januari 2013 09:09

... och ser inte till och med Nalle lite frusen ut? ;)

Näej, bara lite ut i topparna på pälsen kanske för honom var det (som vanligt) full fart på under promenad och busandet i trädgården. Nalles öron är förresten mycket bättre nu och det känns skönt.

Det här torrare vädret passar ju honom bra på så vis.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 januari 2013 17:15

Ian har på sistone varit lite mer ledsen om kvällarna när han ska sova och även varit ledsen när han vaknat hungrig på natten. Han har inte fått något förändrat sovmönster (sover fortfarande inte så länge...) men några fler tårar har det blivit.

Vi vet inte riktigt vad det är om, men vi tror väl att det ska gå över, värre har det inte blivit i alla fall. Han har ju aldrig varit riktigt förtjust i kvällar någonsin.

Om dagarna är han sig lik. Och idag blev det babylek på Familjecentralen. Där får han träffa andra barn och vuxna, leka med andra leksaker, lyssna på sång och musik med mera. 

Vi gick dit med Johanna och Elias och den här gången kom jag ihåg att få fram kameran:


Johanna med hennes son Elias som är jämngammal med Ian.


Men det kommer nog att dröja tills alla sångerna sitter. Jag kan ju knappt Blinka lilla stjärna... och ännu mindre rörelserna till. ;) Den här gången fick jag i alla fall upp Ians namn på ett papper med snöre och nål på kartan över var barnen som kommer till Familjecentralen bor.

Jag försökte mig på att använda Ians fot som mall för att klippa ut pappersbiten att skriva på. Med Johannas hjälp, hon fick hålla Ian, gick det lättare även om det kanske krävs lite fantasi för att se att det är en fot.

I eftermiddag har Johan, min bror och Ians fadder, varit här och lekt med oss och imorgon ska vi ta oss till kyrkan och efter det kanske babysim - det är mycket på schemat för en 4,5-månaders. ;) /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 januari 2013 17:09

... och fastnade för rubriken om "världens godaste chokladbollar - receptet ni inte får missa". Jag klickkastade mig in på den artikeln för att läsa receptet som redan gjort så att det vattnas i munnen på mig. Scrollar ner och börjar läsa ingredienserna: "100 g dadlar utan kärna..." Längre hinner jag inte innan besvikelsen är total. Snabbt kryssar jag ner... och sitter skitsugen på våra chokladbollar - MED SMÖR. Vill absolut inte ha några dadelbollar... Snacka om lovar runt, håller tunt. ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 januari 2013 19:45

Veckan har börjat ganska lugnt och kallt. Vintern har ju återvänt och nu har vi tolv minus så det nöp i lår och kinder på promenaden. Långkallingar kanske hade varit en idé...

Och typiskt nog gjorde pelletspannan två driftstopp igår men vi är ju vana att springa ner och kolla lite då och då, så (den dyra...) elen hann aldrig slå på.

Vi har tecknat nytt avtal med Telia och har vi fått upp farten lite grann på bredbandet. Det har ju varit en himla snigeltrafik här! Men det får ju gärna gå fortare. Fast vi hade visst bara tre ynka meter tillgodo från där vi bor nu till nod-stationen för att kunna teckna det här avtalet med möjlighet upp till 30 Mbit/s. Och häromdagen stannade faktiskt mätningen på runt tjugo.Jon jobbar på med sina skärmar och har också fysat i badhuset med simning. Vi funderar på att ta med Ian på lite babysim någon gång också. Det verkar dröja ännu ett tag tills babysimkursen som vi är anmälda till drar igång. Imorgon blir det lek för honom på Familjecentralen igen.

Ian har förresten fått testa puré på potatis, morot och palsternacka och det fick nog fart på magen för han har bajsat som hejsan! Nu är vi tillbaka på den gamla goda tiden när det blir flera bajsblöjbyten per dag.

Den här veckan segar sig fram lite grann men vi får väl ta igen denna långsamma lunk med en fartfylld helg! Skulle visst göra kuliga saker som hyra släp, slänga skräp, köpa pellets, köpa ved... Det är ju så att man blir alldeles till sig. ;)

Sedan har vi ju som typ alla efter nyår försökt att bli lite hälsosammare och för att göra det hela värre så plågar vi oss själva med att se på matlagningsprogram. Det är inte medvetet men har tyvärr råkat bli så - det är ju inte så svårt att följa med i handlingen...

I ett avsnitt i något program (tror att det var australiska mästerkocken...) var utmaningen att göra en croquembouche. Vi hade aldrig hört talas om denna dessert innan, men drömmer fortfarande våta, saftiga drömmar om den... ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 januari 2013 19:00

Fågelungarna Sille och Saxe i barnprogrammet Pipungarna gillas starkt av Ian - de är härligt gula och pratar så sött. Men det kanske inte bör bli en vana för "barn under två år bör inte se på TV alls, anser experterna, det kan bädda för koncentrationssvårigheter längre fram" (enligt Tryggabarn.nu, läs artikeln här).

Har ni några åsikter om barn och TV-tittande...? Går det verkligen att hålla dem därifrån...? Är det inte en ganska bra barnvakt ändå...? Och smidigt med DVD i bilen under resor också kanske...?

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 januari 2013 19:56

Det blir BeSafe ett tag till för Ian.


En ny för oss, men begagnad ändå, bilbarnstol är införskaffad. Vi har läst, och läst, och gått igenom olika tester och att barn helst ska sitta bakåtvända tills att de är fyra, fem år har vi koll på. Och efter vad vi läst oss till ska bilbarnstolen som vi köpt till Ian också vara en av de säkraste som finns. Stolen är använd i ett par år, men ska ha en livslängd på fem år (jorå, det finns livslängd även på bilstolar). En BeSafe iZi Kid X3 fick bli vårt säkra val. Ians babyskydd är också av märket BeSafe och det har vi varit nöjda med, även om det ibland känts lite trångt. Den här stolen ska gå att använda tills han fyller fyra år, om han inte väger 18 kg först, eller tills vi hittat något annat alternativ...

Stolen är lite stor ännu...

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 januari 2013 19:48

Vi har också en telegraf, en rullbandspelare, en hålkortsmaskin, en grammofon, en lådkamera, en diaprojektor, en skrivmaskin, ett solur... ;)

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se