jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under maj 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 maj 2015 07:45

Men holken med kameran i håller de sig borta från...


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 maj 2015 18:05


Idag öppnade omåttligt populära Mini-Zoo för sommarsäsongen. Detta gratiszoo ligger här i Tibro och har under säsongen över 17 000 besökare. Att det är öppet varje dag i sommar med undantag för midsommarafton och midsommardagen är förstås toppen.

Alla djur var inte på plats än, men vad gjorde väl det när det fanns supersöta killingar att titta på. De var väldigt nyfikna och en av dem kom fram och provsmakade lite på min jacka.Ian har aldrig visat något större intresse för djur, ibland verkar han istället tycka att de är farliga. Men innan sommaren är slut ska vi kanske ha fått ordning på det. ;) Gratisglassen som det dagen till ära bjöds på var han inte heller intresserad av...

Ian hade nog hellre gått omkring på parkeringen som var full av bilar i och med att någon pensionärsförening hade möte i närheten. Fordon före djur alla gånger för honom.

Men Isa verkade gilla det hela och särskilt den skuttande svartvita kaninen. Och framförallt så gillar jag och Jon Mini-Zoo. Så fort Jon kom hem från jobbet så for vi iväg för att hinna dit på öppningsdagen. Säkert lär det bli fler besök i sommar! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 maj 2015 12:15

Det känns alltid lika märkligt att hockey-VM spelas i maj för jag förknippar hockey med vinter. Men för att kunna få med så många bra hockeyspelare som möjligt så är det ett måste. NHL-spelet pågår men Växjö tog för inte så länge sedan hem den svenska mästartiteln. Det tyckte vi blev ett helt okej slut, även om vi inte följde slutspelet så noga då laget i våra hjärtan blivit utslagna tidigare. Men det pratar vi inte mer om utan går vidare mot nästa säsong och innan dess håller vi istället på Sverige i VM.

Någon gång hoppas vi på att Ian vill testa på hockey, det blev ju premiär på is i vintras i ishallen och det gick bättre än vi hade vågat tro. Tibro är dessutom lite av en is-stad i och med att hockeyspelaren Anton Strålman och konståkerskorna Victoria och Joshi Helgesson alla är härifrån. Så det får bli hockey för Ian och konståkning för Isa, eller tvärtom om de nu föredrar det...

Pengarna som finns i hockey lockar lika mycket som priset på en ordentlig hockeyutrustning skrämmer. Nu har vi hört att det finns utrustning att hyra, i alla fall till en början. Ungar är ju ombytliga och då känns det bra att inte ha kastat pengarna i frusen sjö.Och märken till tusen finns det att välja bland och försäljning av isrelaterade produkter sker i alla möjliga butiker. Jag tycker att det skulle kännas bäst att handla hockeyprodukter i en butik som är specialiserade inom just det området. För då tror jag att jag kan får den service jag behöver och svar på mina frågor. Hockeygear.se kallar sig själva ishockeybutik och har varit med länge i branschen.

Ett utav deras mål är att hjälpa barn, och framförallt deras betalande föräldrar, att hitta en hockeyutrustning till vettigt pris. Butiken ligger i Solna, men företaget har även en webbutik. De har dessutom valt att fokusera på de stora hockeymärkena Bauer och CCM.


 


På bilderna finns två olika hjälmar från de båda stora märkena, en BAUER 2100 JR och en CCM V10 Combo, som säljs bland många andra hjälmar. Men det här är två juniorhjälmar där den blå Bauer-hjälmen kostar under trehundra kronor och den med galler inte mycket mer. Den sistnämnda är på rea för Hockeygear har en sådan kategori också.
När det kommer till hockeyklubba finns det en uppsjö och så småningom måste den egna smaken få bestämma. Men i slutändan så är det kanske ändå medfödd talang, eller framarbetad sådan, som det mesta hänger på. Fast självklart så går det lättare att hitta rätt med rätt grejer. Och rätt hoppas vi att Sverige hittar många gånger nu i VM, för att avsluta säsongen med guld skulle verkligen sitta fint. /Jenny


I samarbete med Hockeygear.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 maj 2015 19:22

 


Isa växer ju och jag tycker att det är roligt att sy lite när tillfälle ges,

så det har blivit några fler rosettmössor. 


Fram- och baksidor på bilderna.

Rosa rosett på söta hundar och cerise rosett på Alice i Underlandet. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 maj 2015 14:15


Idag var jag på BVC med Isa för att stämma av efter tio passerade månader. Vår älskade tjej är nu 74 cm lagom lång och mindre lätt med sina 9980 gram. Dags att börja gå själv snart... ;)

Hon är ungefär halvkilot tyngre än Ian vid samma tillfälle. Men nu ska man ju inte jämföra. Fast å andra sidan så kröp ju knappt Ian när han var lika gammal så det är väl muskler då. Isa följer i alla fall sin egen kurva fint, även om vikten faktiskt hade planat ut lite grann just för att hon rör sig mer nu.

På BVC var även personal från Folktandvården på plats för att informera och även dela ut tandkräm och tandborste. Isa har än så länge bara två tänder så det är inte så mycket att borsta. Men man ska ju börja redan när den första kommer så hon brukar få sin tandborste och sitta med när vi borstar på oss själva och hjälper Ian.

Nästa besök blir i början av juli och då har hon redan hunnit fylla ett år. Då ska hon "firas" i efterskott med läkarbesök på BVC samt sprutor... /Jenny


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 maj 2015 15:00


Lite miljöombyte är aldrig fel och eftersom denna förmiddag bjöd på lovande väder åkte vi till Hjo. Att det skulle bli fint väder uppmärksammade vi ganska tidigt eftersom barnen gjorde morgon ganska tidigt...Hoppas att de tidiga morgnarna bara är något tillfälligt för på sistone har både vardag och helg blivit väldigt långa. Jag och Jon går och lägger oss pinsamt tidigt nu.

Skönt i alla fall att det är ljust och extra härligt när det är sol!Vi tog en promenad i parken och i hamnen där vi tittade på allt från blommor till båtar. Det blev också lek på båda lekplatserna. Kompisgungan uppskattades mest.Barnen fick leka av sig, Nalle blev rastad i en annan miljö med nya lukter och allt annat som det innebar och vi vände hemåt med nöjda familjemedlemmar. /Jenny

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 maj 2015 07:00


Eftersom jag snöat in på rosetter så testade jag att göra ett hårband med rosett. Det var lite klurigt att lista ut hur jag skulle få igen det utan att någon söm skulle synas utåt, men till nästa gång går det kanske lättare. Jag gjorde med ett öppningshål och vrängde därigenom. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 maj 2015 19:45

I morse vaknade vi upp (alldeles för tidigt för ungarna vägrar ju att ta sovmorgon!) till snö. Den synen var ju lite deppig. Men Jon gjorde något kul av det hela och fixade en snögubbe i alla fall. En riktig cooling!Vi for till Skövde för Barnens dag på Hertig Johans torg och var bland de första på plats. Det fanns lite av allt möjligt att testa på och bland annat en STCC-bil fanns att beskåda. Premiären sker i Skövde nästa helg. Vroooom!Vi gick in en vända på Commerce och kikade bland annat in på Myrornas och fikade och åt mellis på McDonald's. Jag testade en McFlurry Marabou mjölkchoklad. Fin fika det!

Vi gick tillbaka till torget och då hade draken dykt upp och Ian hoppade i hoppborgen.


 


Efter detta stopp for vi upp mot billingesluttningen och var in en vända på Erikshjälpen. Jakten på begagnade fynd fortsätter... En rolig taklampa blev det i alla fall.

Under bilresan hem somnade båda barnen och vi fick ett litet barnlöst andrum. Vi förberedde bland annat för mat och inför eftermiddagens fikabesök.

Familjen Wadström var inbjudna och lekrummet skulle testas. Ian, Meja och John fick ett eget bord för fikastunden för vi har det ju lite trångt, medan Ellen, Isa och vi vuxna satt vid ett annat bord.Det blev besök i lekrummet både före och efter fikan och vi tror nog att det fick godkänt, även om barnen verkade uppskatta att leka kurragömma med Jon också.


Ellen och Isa slapp både leta och gömma sig. Sötungarna höll istället till i lekrummet - nu hade de ju rummet för sig själva! Isa gjorde väl några mindre uppskattade försök att både klättra på och peta ut ögonen på Ellen, men annars så...Våra gäster for hem, vi åt lite kvällsmat och sedan hann vi även med bad av barn. Badet sker dock numer i omgångar med Ian först då Isa bajsat i badet ett par gånger. Men Ian har ingenting emot att får hela karet och leksakerna för sig själv.

Efter en dag som började med snö, för att sen leverera mulet väder och även en del regn är ordningen återställd och nu skiner faktiskt solen! Att hoppas på sovmorgon är ju bara för mycket begärt nu... /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se