jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under maj 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 maj 2015 18:15

Vi har suttit en del vid trädäcket i trädgården och har saknat någonstans att slänga mindre skräp som glasspinnar och liknande. Det har vi nu löst ganska enkelt, och framför allt billigt - bara att hoppas att det fungerar.

Vi köpte en 5-litershink med lock som vi satte upp på trädet bredvid. Buntband genom hinken och locket fick fungera som gångjärn och med skruvar i en träbit som distans för att sedan fästas i trädet hade vi ordnat en utomhuspapperskorg.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 maj 2015 17:15

Vi samarbetar med Kronans apotek under det här året och det tycker vi är roligt. Vad som är ännu roligare är att de skickar ut nya produkter för oss att testa oftare än vi vågat hoppas på. Det är så skoj att testa nya saker och så här såg den senaste leveransen ut:


Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 maj 2015 21:35

  


När Ians leksaksbilar går sönder

lägger han de trasiga bilarna i ugnen på leksaksspisen

- och lagar dem.


  

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 maj 2015 20:00

För att få tiden att gå lite fortare, när vi inte orkat så mycket och Ian orkat precis lika mycket som vanligt, fick det bli stillsammare aktiviteter idag. En sats trolldeg geggades ihop och det var nog själva geggandet som uppskattades mest.

Några ur familjen Spöke tillverkades på egen begäran av den begärande. ;)

Och givetvis handavtryck från båda barnen när vi ändå hade deg till hands. Isa försökte (självklart...) äta upp degen och blev jättesur när hon inte fick det. Tur det finns smörgåsrån!


 

   


Vi har också sett Frost och så länge det fanns gott att äta var barnen ganska lugna och Isa sov även en stund. Ian avvek dock för en vända till lekrummet och vi gjorde även ett avbrott för att skajpa med barnens farmor och hennes väninna.

Det är väldigt skönt med trädgården nu när Ian kan bränna lite energi där själv i studsmattan och han är även en hejare på att klippa gräset - synd att det inte är på riktigt för på riktigt skulle det behövas...

Trädgården har ju varit toppen hela tiden för Nalle, men extra under de här dagarna. Och i eftermiddag när vi lekte ute tyckte både jag och Jon att han rörde bakbenen mycket bättre än på länge. Innan har han liksom tagit ett gemensamt språng med bakbenen för att stötta, men nu såg det i alla fall ut som att han stampade av med båda benen. Inte perfekt förstås, men det kan man ju inte begära. Det var för övrigt en väldig fart på honom, men så låg han ju och laddade mycket igår.

Och vi vill nog ladda vidare på i alla fall halvfart imorgon också. /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 maj 2015 19:00

Vi fick en kommentar där läsaren Mia skrev att hon läst om att folk blivit smittade i Hjo och fått symptom liknande våra. Vi har kollat vidare och för två veckor sedan har flera blivit smittade på ett kosläpp.

För just två veckor sedan var vi på kosläpp. Efter släppet läser vi att tiotalet personer i Hjo har insjuknat i parasitsjukan kryptosporidos (samma som drabbade flera i Östersund för några år sedan) och enligt en privat källa till oss så var det från just den gården som vi besökte.


Bild lånad från SLA.  


Det är visst flera som lämna prover (läs artikeln HÄR och även SVD skriver om detta), men nu mår vi i alla fall något bättre så jag vet inte om det är aktuellt för oss att lämna prov. Fast det skulle ändå vara skönt att få en förklaring till hur/om vi blivit smittade. Vi klappade aldrig några djur, men Jon minns inte om han lät kalvarna lukta på hans hand eller ej...

Vi fikade däremot och nuddade ju lite av varje. Vi är inte alls insatta i hur detta smittar men symptomen har i alla fall hög igenkänningsfaktor och vi kan förstås inte helt säga att det är så här vi blivit sjuka då det cirkulerat magsjuka i omgivningen, det måste vi poängtera, men lite fundersamma blir vi ju...För enligt 1177 så kan magsjuka smitta 1-5 dygn efteråt och där finns det också en risk.

Vi har kontaktat 1177 efter att vi fick den här informationen (via dem fick vi även datumet för släppet bekräftat) och det här är ju något som kroppen många gånger klarar av på egen hand även om man mår dåligt. Vi mår bättre men bör inte vistas i folkmassor förrän tidigast efter 48 timmar från sista diarrén/kräkningen. Bortsett från besök på Vårdcentralen, men tveksamt om vi tar oss dit... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 maj 2015 17:45

Ja, den här dagen blev inte alls som vi planerat... Att Jon spytt inatt och under morgonen, samt att jag tog vid under dagen blev väldigt bidragande. Nalle skulle ha följt med Jon till jobbet idag, men Jon blev ju förstås hemma.

Under dagen skulle en kompis och hennes barn kommit och hälsat på mig och Ian och Isa för fika och efterlängtad prata-ikapp-stund. Dessutom fyller hon år imorgon så den obligatoriska nagellackspresenten skulle överlämnas. Men det gick ju inte nu.

Den passande daimkladdkakan kom sålunda inte till användning på det sätt som det var tänkt heller...Nu får vi hitta ett annat tillfälle att ses på och det går ju att ordna. Hoppas att det blir snart och ännu mer håller jag tummarna för att barnen inte ska drabbas av magsjukan. Det har varit jobbigt nog när jag och Jon har mått så här fruktansvärt dåligt idag. Sådana här dagar uppskattar man verkligen att vara frisk. Ian och Isa har ju dessutom varit hur pigga som helst och Ian fick vid något tillfälle bli mutad med ostbågar och filmen Bilar för vi behövde verkligen vila när Isa hade sovstund. Dåliga magar, spyor, muskelvärk och ont i kroppen över huvud taget, begynnande migränanfall och en trötthet utan dess like har rått denna dag. Jon har ju självklart inte varit på jobbet idag och lär inte dyka upp där imorgon heller. Det var ju inte så här vi ville ha det när vi nämnt att vi vill vara hemma mer tillsammans, för denna dag har varit kämpig. Väldigt dålig tajming och mycket annat har fått stå åt sidan och tyvärr då framförallt gratulationen i samband med vännens dag. Jon mår fortfarande inte bra och inte jag heller för den delen, men verkar vara på väg åt rätt håll och gissa om vi ska i säng tidigt i kväll! /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se