jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under mars 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 mars 2011 14:21

I början på december nappade jag på ett erbjudande om att prenumerera på några nummer av Amelia och få en poncho och en trisslott som premier.

Idag kom mina premier! Ingen brådska där inte. Och ingen vinst på lotten heller. Och ponchon är jättestor. Vad hände med det där att den som väntar på något gott...? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 mars 2011 14:14

Jons nya glasögon som han beställde från LensWay kom med posten idag! De passade perfekt, känns väldigt stadiga och eftersom det var 50 % går det ju inte att klaga på priset heller.

 

Gamla...               och nya glasögon!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 mars 2011 11:44

På kvällen igår planterade jag om mina växter. Det har gått väldigt bra för mina tomater. Kanske lite för bra. Av 29 frön har 28 tagit sig. Det hade jag absolut inte räknat med... Vi kommer att ha tomater högt och lågt!

När vi köpt lösgodis har jag sparat burkarna och igår fick jag snilleblixten att använda burkarna som krukor! Jag tycker att det blev jättecharmigt. Måste genast köpa mer godis... /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 mars 2011 14:36

Jon fick en gipsskena på frakturen.


Det var inte så bra med Jons fot kunde doktorn på KSS konstatera efter att ha tittat på röntgenplåtarna och hittat en fraktur. Stackarn! 

Och den här skadan kommer så olägligt på så många vis. Dels för att Jon hade en sjukvårdsutbildning på jobbet i dagarna, i helgen skulle vi förbereda massor för Jons föräldrar som kommer och besöker oss nästa måndag. Med dem har vi en minisemesterresa till Falkenberg med hotell och Ullared planerad... Bland annat.


 

Jon åkte runt med rullstol mellan röntgen och akuten på KSS.


På sjukhuset åkte han rullstol för att inte stödja på foten, och att inte belasta foten är vad som gäller nu med. Vila och högläge och första återbesöket blir på fredag.


Med kryckor och gips på väg mot soffan.


Han fick kryckor, men de ska han använda så lite som möjligt nu den första tiden.

Doktorn rekommenderade sex veckors sjukskrivning. Tänk vad en liten isfläck kan ställa till det!


Så här svullen var Jons fot på kvällen igår.


Nu har han fått en gipsskena och bandage. Senare ska en plastpjäxa gjutas ut. Och kanske att han då kan få bada i Klitterbadet under semestern som han sett fram emot.

Men det återstår att se, för ser det inte bra ut blir det inte så, och ser det mycket illa ut blir det operation.... Men så långt ska det väl inte behöva gå. För han ska ju faktiskt inte gå någonting! /Jenny

 

Hälsning från den norrländske patienten i soffan.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 mars 2011 12:12

Igår kväll var Jons fot jättesvullen och på morgonen idag har han varit hos doktorn. Doktorn kunde inte utesluta en fraktur, och han blev vidareskickad. 

Han fick en remiss och nu är han på KSS (Kärnsjukhuset i Skövde) för röntgen och vidare undersökning.

Han är röntgad och väntar på resultatet från den. Mamma körde in honom ifall han skulle bli gipsad och inte kan köra hem själv. Men vi hoppas att det går bra! Positiva tankar. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 mars 2011 16:21

Bataljen igår med naturen satte sina spår. Och tävlingsmänniskor som vi är hittade vi ännu ett sätt att tävla på: den med flest blesyrer efter gårdagens trädfällning vinner.
Men syns det inte så finns det inte.
Alltså räknades inte träningsvärken i ben och armar, och i allt däremellan och inte heller stela ryggar. Bara sådant man kunde se gav poäng.
Och jag vann! Med hela 5-0. Tre rivmärken på smalbenet, ett blåmärke på vaden och en stor blåsa på insidan av handen.
Men tyvärr fortsatte denna dag i skadornas tecken. Jon skulle ha lök till tacosen, jag skivade den och även mitt pekfinger... Viss blodutgjutelse blev det men fingret fick jag i alla fall behålla.
På väg hem från affären drattade Jon omkull på en isfläck. Vi har klarat oss hela vintern, när det har varit tusen gånger halare än idag, men nu hade han inte turen med sig (gav ju visserligen ett bonuspoäng i tävlingen och en 10:a av juryn för vurpan, men det hade han nog klarat sig utan...). 
Jag höll i Nalle och han som tur var i kassen - som han lyckades landa på. Paketet med havregryn fick agera airbag och räddade nog honom från ytterligare smärta. Tyvärr vred han dock om foten i fallet och låg och sprattlade på trottoaren som en stackars skalbagge på rygg. Tuffingen reste dock på sig och linkade hem, men fotknölen och området därikring är nu mycket svullet.

Sjuka hälsningar från vår sjukstuga hälsar sjuk syster! :) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 mars 2011 14:39

Nu är vår lilla tävling avslutad och det var mer pengar i flaskan än vad alla tävlande gissade på.

Vi blev faktiskt själva förvånade över att det blev så mycket pengar, 1115 kr, men glada. Ingen gissade rätt, men vi har en vinnare! Ta-tadadaaaa:

Annika var den som gissade högsta summan, 960 kr, och vann därmed. Mejla oss(jenjonsjoberg@hotmail.com) din adress så kommer vinsten med posten i veckan. Stort grattis till dig och tack till alla som deltog!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 mars 2011 14:08

Idag blev det favoriten tacos till lunch. Johan var också förbi och åt - tydligen var det länge sedan han åt så mycket grönsaker... 

Det blev (givetvis) efterrätt också. Allt sedan jag läste hos Annika om en daimkladdkaka (visst låter bara namnet underbart smaskigt?) som hon tipsade om har jag inte kunnat släppa den. Och bästa sättet att bli av med en frestelse är att ge efter för den...

Kladdkakan med Daim var verkligen jättegod, tur att jag inte väntade längre med att göra den! /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se