jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under februari 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2012 13:28

Vad snälla ni är som hjälper oss med att försöka vinna en ramp till Nalle!

Stort tack till:


Kristina Andersson
Birgitta Myhrman
Annika Andersson
Birgitta Andersson
Lotta Sundin
Susanne Duvert
Caroline Andersson
Lina Persson
Julia Berg

Jörgen Eliasson

Anette Kristoffersson


(Hoppas att vi inte glömt någon...)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2012 13:15

Bäst
Att Peter LeMarc har en ny skiva på gång. Hooray everybody!


Sämst
Rusk- och slaskvädret.


Citat
"Jag blir svettig i hjärnan."
Jenny när Gina och Sarah sjöng om sina namn i Melodifestivalen.


Godast
Lasagne.


Roligast
Att vi kanske har nåt stort på gång. Och det är INTE Jennys mage - eller Jons! Hoppas.


Tråkigast
Idag är det fyra år sedan farfar Gösta dog. Du fattas oss massor.


Bästa köp
Lotto som vi förnyat idag. I nästa vecka kommer miljonerna!


Låt
K'NAAN - Wavin' flag och vi får skön sommarkänsla!


Veckans ord
Eurotechnopop. Tydligen sätter man en före detta fotbollsspelare, som numera är författare, framför en mikrofon på bästa sändningstid med miljontals tittare och låter honom prata osammanhängande om kärlek och mirakel, medan en vampig wallmansartist står och kråmar sig i bakgrunden och bidrar med en banal refräng. ;)


Film
The Rebound. Helt okej underhållning.


Favoritgott
Polly! Och helst de ljusa och mjuka...


Vill
Vara ensamma om att vilja en sak... ;)


Surt värre!
Att The Bodyguard inte får bättre betyg på IMDB.

En mycket bra film.

(Trivia: Whitney Houston drabbades av missfall under inspelningen av filmen.)


Dummast
Fisketävlingar. Jättedumt att dra upp en massa fisk som bara blir katt- och rävmat.


Veckans bild

 

Förväntningar på nästa vecka
Dietist, astmasköterska, eventuell blodgivning, lön med mycket mera...


Helgplan
Barnkalas nu då?


Övrigt

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2012 10:33

Inatt drömde jag att bebisen hade kommit och att jag och Jon skulle göra vårt första blöjbyte. Och vi var fruktansvärt värdelösa på det! Vi fick för oss att det skulle gå lättare att få bort bajset om vi smorde in babyn med hudlotion först... Fungerade inte så bra. Då vet vi det. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 februari 2012 19:45

 

Det blev inte pannkaka av hela dagen idag, det blev lasagne också. Något måste vi ju göra för att fördriva tiden. Jon stekte både pannkakorna och under min strålande guidning gjorde han även lasagnen. I min mun smakade det inte som det brukar, men det gör ju ingenting nu för tiden... Men äta bör man, eller i alla fall dricka.

Annars har vi mest tagit det lugnt. Jag har fantiserat om att sitta i en snödriva och äta slush men så läste jag om mannen som de hittat i en översnöad bil. Han hade suttit instängd i två månader och levt på snö. Tycker att det verkar osannolikt men så står det. Jag kanske nöjer mig med bara slushen ändå. ;)

Och för er som för statistik över mina kräkningar kan ni lägga till två dagar som hittills varit spyfria, inte fria från illamående men man får vara glad för det lilla. Dessutom har jag trotsat hormonerna och druckit kolsyrad dricka! Dock inte Coca-Cola för det lockar inte än utan det blev iskall Fanta. Och ett och annat lättsaltat chips har det också blivit. Jag tackar för de små framstegen och inbillar mig återigen att jag ser ljuset i tunneln - som inte är ett tåg.

Vi har just sett färdigt filmen The Rebound med Cathrine Zeta-Jones och Justin Bartha. Jag bara tog en film som jag hittade bland de mest populära på Viaplay, utan att ha några större förväntningar men vi blev båda glatt överraskade. En härlig film!

Nu återvänder vi till soffan igen och inväntar Melodifestivalen. Heja, den som vinner! Toodiloooooo! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 februari 2012 10:01

Vi har hittat en jättebra tävling där priset är en hundramp. Och det behöver Nalle! Den han har nu sjunger verkligen på sista versen så en ny skulle passa perfekt. Det är Dog News som håller i tävlingen och det går att läsa mer om den här. Gå gärna in och gilla Canicatt på fb och skriv att jag (Jenny Sjöberg) tipsat dig.

Klicka på länken och hitta tävlingen några inlägg ner:

https://www.facebook.com/pages/Canicatt-hj%C3%A4lpmedel-och-s%C3%A4kerhet-f%C3%B6r-hund-och-katt/124984814268524


Nalle har ju som så många av er redan vet alla möjliga problem och han har bland annat besvär med hd och artros som han får medicinering för. Han har gått in och ut ur bilen med ramp i snart tre år och det har säkert besparat hans leder massor! 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 februari 2012 08:00

Redan dags för den tredje deltävlingen. Den här gången hålls evenemanget i Leksand och som om det inte redan vore synd om leksingarna med tanke på hockeylaget - här kommer ett lite trist startfält också. ;)


Bild lånad från SVT.


Deltävling 3 i Leksand den 18 februari

1. Youngblood – "Youngblood" 
2. Maria BenHajji – "I mina drömmar"
3. Mattias Andréasson – "Förlåt mig"
4. Love Generation – "Just A Little Bit"
5. Carolina Wallin Pérez – "Sanningen"
6. Andreas Johnson – "Lovelight"
7. Molly Sandén – "Why Am I Crying"
8. Björn Ranelid feat. Sara Li – "Mirakel"


Först ut ikväll är Youngblood som känns som ett typiskt pojkband. Ska det verkligen behövas så många för att göra jobbet som Saade fixade på egen hand? Koreografin verkar också lite underlig... Skrevtagsvarning! Maria BenHajji är webbjokern och med alla de fruktansvärt många ljusen och sång om änglar får numret en nästan religiös ton. Kanske något för dansbanden framöver...? Men vi får inga Baku-uppenbarelser. "Förlåt mig" sjunger Mattias Andréasson i sin låt som han både skrivit musik och text själv till. Men vi vill hellre säga det tillbaka: "Förlåt oss, för vi hör inte riktigt vad du sjunger för det går så fort..." Och det vi hör låter inte bra. Love Generations bidrag är inte särskilt nytänkande och glöms snabbt. Carolina Wallin Pérez röst låter som om det vore en liten flicka som sjunger och det är svårt att ta på allvar. Lyser igenom att hon gillar Kent. Andreas Johnson är gammal i gemet och deltar för femte gången. Många låtar har varit bra men de når inte fram till alla schlagerhjärtan. Och den här låten har inte heller det där lilla extra. Det är svårt att inte dra paralleller till den avslutade relationen med Eric Saade när Molly Sandén sjunger den känslosamma balladen om varför hon gråter. Fint och starkt. Och så till artisten som fått stora rubriker, men som när man hör bidraget verkar varit helt oförtjänta. Björn Ranelid feat. Sara Li deltar med låten "Mirakel". Eurotechnopop heter visst det här och är i schlagersammanhang udda. Och lite spännande är det faktiskt.


Det var verkligen svårt att hitta några låtar som tilltalade oss. Helst hade de fått stanna i utvisningsbåset i Tegera Arena allesammans, men två ska ju till final. Då drar vi till med Molly Sandén och Björn Ranelid feat. Sara Li. Det blir Andra chansen för Youngblood och Maria BenHajji men det är en vild gissning. Det är ju förresten alltihop. Vad tror du...? Efter kvällens sändning tas bidragen bort men här går det att smyglyssna just nu: http://svt.se/melodifestivalen/20120216193537/en_smygtitt_pa_alla_bidrag_i_melodifestivalen_2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 februari 2012 22:15

 

Lova och Hugo verkligen flög fram i pulkabacken idag! Och jag har funderat på en sak när jag sett alla dessa barn åka i backen. Vi har ju en populär backe alldeles utanför som det varit flera sportlovsungar i under veckan. Många av barnen tycker att det är jätteroligt om färden nedför fortsätter utan dem på boben, pulkan, mattan eller vad det nu kan vara de åker på. Istället har de ramlat eller snarare kastat sig av halvvägs ner och ligger och tittar glatt på när pulkan försvinner ifrån dem. Undrar hur det kommer sig? Är dock övertygad om att det inte blir just den här frågan som kommer att hålla mig sömnlös i natt om det blir så. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 februari 2012 09:38

Vi satt och kämpade med att installera e-legitimation på våra VISA-kort då det eventuellt kan bli aktuellt i kontakten med bland annat Försäkringskassan framöver. Men det krånglade och vi ringde banken och beställde nya kort som redan skulle ha e-leg på korten. Mitt kom, men Jons kort verkar det som om posten tappat bort för det dök inte upp. Han fick spärra det kortet och beställa ett nytt.

Vi testade e-leget på mitt kort men det fungerade inte i alla fall. Banken visste inte heller vad som kunde vara fel och vi fick en annan sorts dosa utskickad. Den kom samtidigt som Jons kort. Och vi testade igen. Men det krånglade. Vi bytte bland annat USB-uttag för det kunde vara så att det inte fungerade med förgrenade USB. Men inte då.

Till slut så läste sig Jon fram till att man var tvungen att stänga ned webbläsaren helt och börja om från början. Och då fick vi det att fungera! Skönt.

För säkerhets skull testade vi detta med den gamla vanliga bankdosan också för att kolla om det hade varit så lätt avhjälpt då också. Men där fungerade det inte att göra så.

Att teknikens under ska vara så krångligt! Men nu är det fixat i alla fall. /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se